Potpisan ugovor o izgradnji pomoćnog stadiona FK Slavija

10.06.2020. 07:50 / Izvor: SRNA
Potpisan ugovor o izgradnji pomoćnog stadiona FK Slavija

Vuković je istakao da je ovaj projekat prvobitno zamišljen da se realizuje sa Fudbalskim savezom BiH, a sufinansirala bi ga UEFA.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i direktor građevinskog preduzeća "Put" u ovom gradu Miloš Glogovac potpisali su danas ugovor o izgradnji pomoćnog stadiona Fudbalskog kluba /FK/ "Slavija", u vrijednosti od 233.000 KM.

Vuković je istakao da je ovaj projekat prvobitno zamišljen da se realizuje sa Fudbalskim savezom BiH, a sufinansirala bi ga UEFA.

On je napomenuo da su navedena sredstva izdvojena za drugu fazu izgradnje pomoćnog stadiona FK "Slavija", dok je opštini Istočno Novo Sarajevo prošle godine iz kreditnih sredstava grada doznačeno 70.000 KM za prvu fazu projekta.

"Građevinsko preduzeće `Put` je dužno da pripremi građevinske radove do postavljanja vještačke trave, koju će uraditi UEFA, odnosno finansirati sa 250.000 KM", rekao je Vuković novinarima nakon potpisivanja.

On je ocijenio da je ovo veliki napredak kada je u pitanju sportska infrastruktura i za područje opštine Istočno Novo Sarajevo, ali i cijelog grada.

Vuković je dodao da se narednih dana može očekivati početak radova, a ugovorom je predviđeno da izvođač posao završi za 90 kalendarskih dana.

Prema njegovim riječima, na području opštine Istočno Novo Sarajevo, osim ovog, planirana su još dva projekta iz kreditnih sredstava.

On je pojasnio da je kreditnim sredstvima grada bilo planirano sufinansiranje projekta izgradnje jezera u urbanoj zoni u opštini, te za pomoć Mitropoliji dabrobosanskoj za adaptaciju i rekonstrukciju objekta Srpske pravoslavne crkve u Aleji starosjedilaca.

"Projekat izgradnje jezera se odgađa na određeno vrijeme, o čemu nas je obavijestio načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić, pa smo ta sredstva prebacili za ovaj projekat za koji smo danas potpisali sporazum. Mitropoliji dabrobosanskoj smo prebacili već nekih 50.000 KM za čišćenje terena, zaštitu objekta i pripremu za određene radove i vjerujem da ćemo u bliskoj budućnosti i preostalih 50.000 KM takođe doznačiti Mitropoliji", naveo je Vuković.

Glogovac je izrazio zadovoljstvo potipsivanjem ovog ugovora, napominjući da je projekat uradila firma sa Pala, a riječ je o plohi za igru dimenzija 110 sa 70 metara, gdje su predviđeni radovi iskopa i nasipa, te drenaža terena.

"Drago mi je što će grad, opština i FK `Slavija` konačno dobiti uslove za kvalitetan stručni rad svih selekcija. Ako vremenski uslovi dozvole, vjerujem da ćemo ispuniti predviđeni rok od 90 dana i da ćemo već u septembru stvoriti uslove za postavljanje vještačke trave", istakao je Glogovac.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je predsjednik skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Istočno Novo Sarajevo Igor Đokanović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije