Potpisan ugovor o izgradnji vodovodne mreže u ulicama Ruđera Boškovića i Humska

09.09.2020. 14:48 / Izvor: Akta.ba
Potpisan ugovor o izgradnji vodovodne mreže u ulicama Ruđera Boškovića i Humska

Radovi na terenu će početi čim se pribave sve potrebne saglasnosti o izmjeni režima saobraćaja u tim ulicama.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, ministrica komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Nihada Glamoč i direktor firme "MIMAS-ING" Mirsad Dučić, danas su potpisali Ugovor o izgradnji vodovodne mreže u dijelu ulica Ruđera Boškovića - Humska.

Radi se o izgradnji vodovodne mreže na trasi čiji je nosilac izrade KJKP "Vodovod i Kanalizacija". Zbog neadekvatnog profila i materijala postojećih cijevi, planirana je ugradnja novih cijevi (DN 300 i DN 200) u ukupnoj dužini od oko 300 metara.

"Ovim radovima postojeći distribucioni cjevovodi s kojim se snabdijeva veći dio naselja Pofalići, bit će upotpunjeni novim vodovima, koji će između ostalog, imati ulogu transporta vode za šire područje ovog naselja i to u dužini od 184 metra u ulici Humska, te u ulici Ruđera Boškovića u dužini od 108 metara", istakao je načelnik Koldžo, te dodao da je Općina nešto ranije potpisala Ugovor i sa KJKP "Vodovod i Kanalizacija, kojim su obuhvaćeni montažni radovi i izrada 32 kućna priključka.

Ministrica komunalne privrede i infrastrukture Nihada Glamoč istakla je kako će ovim ugovorom početi realizacija i drugog kapitalnog projekta Općine Novo Sarajevo na izgradnji vodovodne mreže, čija se realizacija sufinansira iz budžeta Kantona Sarajevo od namjenskih sredstava – vodne naknade na području Općine Novo Sarajevo.

"Radovi na terenu će početi čim se pribave sve potrebne saglasnosti o izmjeni režima saobraćaja u tim ulicama", istakao je direktor firme "MIMAS-ING" Dučić, naglasivši da je rok za završetak radova 45 dana.

Vrijednost projekta je 200.000 KM, a izvođenje radova sufinansira Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo i Općina Novo Sarajevo. Nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Nakon završetka radova, Općina Novo Sarajevo finansirat će i radove na završnom asfaltiranu trase u vrijednosti od oko 500.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije