Investicije / PROJEKTI

Potpisan ugovor o izvedbenom projektu podzemne garaže u Vogošći

09.09.2020. 15:12 / Izvor: Akta.ba

Ugovor Općine Vogošća i firme "IPSA Institut" d.o.o. Sarajevo o izradi izvedbenog projekta za izgradnju podzemne garaže u Vogošći potpisan je jučer.

Na osnovu idejnog rješenja planirano je da se podzemna garaža gradi na lokalitetu ispod pomoćnog stadiona i to na tri nivoa, odnosno tri podzemne etaže plus fudbalski teren na vrhu.

Idejnim planom predviđeno je da to postane višenamjenski objekat koji bi mogao služiti i kao sklonište, ali bi na prvom nivou dio prostora trebao služiti i kao sala za borilačke sportove.

Također je predviđeno da se u okviru ovog projekta renovira pomoćni stadion i na njemu postavi umjetna trava.

Maksimalna tlocrtna površina objekta je 5.586 metara kvadratnih (neto površina 12.263,48 kvadratnih metara), sa 397 predviđenih parking mjesta. Ulaz i izlaz su planirani iz Jošaničke ulice, preko puta poslovnog centra "WOG".

Ukupna vrijednost projekta prema idejnom rješenju iznosi 9.500.000,00 KM.

Vrijednost ovog ugovora je 127.237,50 KM, a finansira se sredstvima Općine Vogošća uz podršku Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Rok za izradu projekta je 70 dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije