Investicije / PROJEKTI

Potpisan ugovor o izvođenju radova na cesti Odžak-Donji Svilaj

23.07.2020. 17:27 / Izvor: Akta.ba

U Ministarstvu prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske jučer je potpisan Ugovor o izvođenju radova na sanaciji i rekonstrukciji RC 464a Odžak-Donji Svilaj u općini Odžak. Nakon okončanja postupka javne nabavke, ugovor je potpisan s poduzećem "ROADING"d.o.o. Gračanica.

Vrijednost radova je 191.442,42 KM. Ugovorom su obuhvaćeni radovi na izgradnji propusta "Kacević" na RC 464a u Potočanina kao i presvlačenje novim asfaltnim slojem dijela RC u naseljenom mjestu Odžak-ulica Brodska, a rok izvođenja radova je 15 radnih dana.

Ugovor o izvođenju radova potpisali su: Anes Osmanović, ministar prometa, veza i zaštite okoliša u Vladi ŽP i Sabit Korić, direktor poduzeća "ROADING" d.o.o. Gračanica.

"Sredstva za ovu namjenu osigurana su u Proračunu Županije Posavske za 2020.godinu na ekonomskom kodu 821600-rekonstrukcija i investicijsko održavanje regionalnih cesta, a realizacija ovog projekta planirana je Planom i Programom izgradnje, održavanja i zaštite javnih cesta ministarstva za 2020.godinu", izjavio je ministar Anes Osmanović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije