Investicije / PROJEKTI

Potpisan ugovor o nastavku izgradnje Srednjoškolskog centra u Travniku

28.09.2018. 08:17 / Izvor: Fena

Ugovor o drugoj fazi izgradnje Srednjoškolskog centra potpisan je jučer u Općini Travnik, a, kako je rečeno, radove vrijedne 1,2 milijuna maraka izvest će kompanija "Arel" iz Zenice.

Ugovorom je predviđeno pokrivanje objekta te svi zidarski radovi, a rok za izvođenje radova je 120 dana.

Istaknuto je da nastavak izgradnje počinje nakon što je Vlada Federacije BiH u ove svrhe odobrila 1,2 milijuna maraka, izdvojivši 500.000 maraka na račun Vlade SBŽ-a i 700.000 maraka na račun Općine Travnik.

Načelnik Općine Admir Hadžiemrić kazao je novinarima da su u tijeku pregovori s Vladom Federacije BiH i Ministarstvom obrazovanja SBK-a kako bi bila osigurana i ostala sredstva za dovršetak srednjoškolskog centra.

"Nastojimo svim silama omogućiti učenicima gimnazije, medicinske i ekonomske škole da što prije presele u adekvatne prostorije. Trudit ćemo se da to bude od početka iduće školske godine", istaknuo je Hadžiemrić.

Ugovor o nastavku izgradnje škole, u koju je Vlada FBiH ranijih godina uložila oko pet milijuna maraka, potpisan je nakon nekoliko sudskih presuda kojima je naloženo iseljavanje Mješovite srednje škole "Travnik" iz zgrade Gimnazije, te povrat ove zgrade Vrhbosanskoj nadbiskupiji. 

U međuvremenu je potpisan sporazum kojim je predviđeno da Mješovita srednja škola "Travnik" ostane u zgradi Gimnazije, uz plaćanje najamnine koja mjesečno iznosi 7.000 maraka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije