Potpisan ugovor o rekonstrukciji lokalne saobraćajnice u ulici Trebevićka

11.09.2020. 12:51 / Izvor: Akta.ba
Potpisan ugovor o rekonstrukciji lokalne saobraćajnice u ulici Trebevićka

Ugovor o izvođenju radova na rehabilitaciji lokalne ceste u ulici Trebevićka potpisan je danas u zgradi Općine Novo Sarajevo.

Ugovor o izvođenju radova na rehabilitaciji lokalne ceste u ulici Trebevićka potpisan je danas u zgradi Općine Novo Sarajevo, a isti su potpisali načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač i direktor firme DEMUS d.o.o. Sarajevo Ismir Borčak.

Radi se o radovima na dužini od oko 650 metara, a trasa se proteže od spoja sa ulicom Put Mladih Muslimana (dio ulice Ljubljanska), do spoja ulice Trebevićka sa ulicom Travnička.

Budući da se radi o jako prometnoj i dotrajaloj dionici puta u padinskom dijelu Općine na području MZ "Gornji Kovačići", ovi radovi su od velikog značaja kako za stanovnike ovog mjesnog područja, tako i za sve učesnike u saobraćaju, istakao je načelnik Nedžad Koldžo, te dodao da će se rekonstrukcijom ove saobraćajnice najprije unaprijediti bezbijednost saobraćaja na ovom lokalitetu.

Selmir Kovač, direktor Direkcije za puteve KS istakao je kako je ovo nastavak već uspješne saradnje sa Općinom Novo Sarajevo, budući da je prije nekoliko dana potpisan i Ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji ulice Humska čime će se unaprijediti saobraćaj u dvije značajne padinske mjesne zajednice.

Radovi će podrazumijevati zamjenu asfaltnog sloja, zamjenu slivnika, te rješavanje pitanja oborinskih voda.

Prema riječima direktora firme "DEMUS" d.o.o. Sarajevo Ismira Borčaka, radovi će početi čim se izvrše pripremne aktivnosti na pribavljanju saglasnosti za izmjenu režima saobraćaja, budući da se radi o veoma prometnoj dionici.

Vrijednost ugovora je oko 185.000 KM. Navedeni projekat finansira se zajedničkim sredstvima Direkcije za puteve KS i Općine Novo Sarajevo, od čega Direkcija sufinansira sa 130.000 KM, a preostali dio osiguran je iz Budžeta Općine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije