Investicije / NEKRETNINE

Potpisan ugovor o strateškom partnerstvu između NTV Hayat Sarajevo i Mercator BH d.o.o. Sarajevo

06.06.2008. 13:48 / Izvor: eKapija.ba

U prostoru Mercator Centra Sarajevo, danas su Elvir Švrakić, direktor NTV Hayat iz Sarajeva i Mensud Lagumdžija, direktor Mercatora-BH d.o.o. iz Sarajeva potpisali ugovor o strateškom partnerstvu.

Desetogodišnji ugovor sadrži ugovore o zakupu poslovnog prostora u trgovačkom centru "WOG" u sklopu poslovne zgrade TV Hayat, koja se gradi na lokalitetu Općine Vogošća, u Ulici Jošanička bb. ukupne kvadrature bruto 15.500 m2, navodi se u saopćenju.

Prema ovom ugovoru Mercator –BH će otvoriti novi supermarket ukupne površine 910 m2 u prizemlju poslovnog centra "WOG".

Novi trgovačko-poslovni centar će, prema tvrdnjama investitora, u Bosni i Hercegovini postaviti nove standarde u ponudi trgovačko-zabavnih, ali i poslovnih sadržaja. Otvaranje raznih trgovačkih, poslovnih, ili kombiniranih trgovačko-poslovnih centara u svijetu uzelo je maha još prije nekoliko godina, ali takvi novi centri i dalje nastavljaju privlačiti pažnju javnosti, ponajprije onog dijela stanovništva koje stanuje u njihovoj blizini. Investitor ulaže u te projekte prvenstveno sa željom da ovaj centar postane središte okupljanja, zabave, trgovine, ali i poslovnog života.

"Naša želja je bila da u novom poslovnom prostoru okupimo poslovne saradnike i prijatelje s kojima imamo dugogodišnju saradnju. Zaista nam je vrlo drago što je Mercator jedan od poslovnih partnera s kojim sarađujemo od osnivanja prvog trgovačkog centra u BiH" rekao je Elvir Švrakić direktor TV Hayat i dodao da će Mercator sigurno ukrasiti Hayatov poslovni objekat.

Mensud Lagumdžija, direktor Mercatora-BH d.o.o. izrazio je zadovoljstvo i rekao: "Mi smo već partneri 9 godina i ovaj ugovor o strateškom partnerstvu koji smo danas potpisali podrazumijeva osim zakupa poslovnog prostora i nastavak saradnje koja će sigurno biti još značajnija i intenzivnija. Mi želimo zajedno sa Hayatom na svaki način dati stanovnicima Vogošće jedan novi dodatni sadržaj Mercatora koji je uobičajen i u skladu sa našim standardima. Uposlićemo i pedesetak ljudi sa tog područja."

Obostrano će uticati da se unutar centra omoguće stanovnicima Vogošće kvalitetni sadržaji koji će zadovoljiti njihove različite potrebe. Nesumljivo da će izgradnjom poslovnog centra "WOG" i poslovne zgrade TV Hayat biti značajno izmijenj stil života građana Vogošće.

Cjelokupna investicija u WOG- u procjenjuje se na 15 miliona eura - toliko će stajati izgradnja 15.500 kvadratnih metara ukupnog prostora centra. Ovim bi projektom trebalo biti otvoreno više od 200 novih radnih mjesta.

Gradnja objekta je počela u prvim danima januara 2008 godine a prema dinamici radova otvaranje objekta biće upriličeno 01. novembra 2008 godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije