Investicije / PROJEKTI

Potpisan ugovor za gradnju IV paviljona za smještaj studenata u Banja Luci

26.03.2014. 15:57 / Izvor: SRNA

"Vlada Republike Srpske opredijeljena je da se pitanja studentskog standarda rješavaju u kontinuitetu, ne samo u Banjoj Luci, nego i drugim studentskim centrima u Republici Srpskoj“, rekao je ministar prosvjete i kulture Goran Mutabdžija prilikom današnjeg potpisivanja ugovora za gradnju četvrtog paviljona za smještaj studenata u Banjoj Luci.

Ugovor su potpisali rektor Univerziteta u Banjoj Luci Stanko Stanić, direktor preduzeća „Tigar“ iz Doboja Bogdan Stjepanović i direktor Republičke direkcije za obnovu i razvoj Slavko Vukalović.

Vlada Republike Srpske obezbijedila je 6,2 miliona maraka iz kreditnih sredstava za izgradnju objekta u kome će biti obezbijeđen smještaj za 280 studenata.

"Gradnjom četvrtog paviljona najavljuje se i gradnja petog paviljona za smještaj studenata a na Univerzitetu u Banjoj Luci slijedi i završetak radova na zgradi Arhitektonsko-građevinskog te gradnja Šumarskog fakulteta", istakao je rektor Stanić.

Slavko Vukalović, direktor Republičke direkcije za obnovu i razvoj, koja će raditi besplatno građevinski nadzor u svim segmentima gradnje četvrtog paviljona, potvrdio je da će uporedo sa petospratnom zgradom četvrtog paviljona biti građen i dodatni objekat sa pozorišnom salom.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci Mladen Amović izrazio je zadovoljstvo zbog gradnje četvrtog paviljona ističući da će studenti time dobiti odgovarajuće kapacitete za smještaj. Prvi studenti u ovaj paviljon trebalo bi da budu smješteni početkom 2015/2016. akademske godine.

Studenstski centar „Nikola Tesla“ u Banjoj Luci sa postojeća tri paviljona raspolaže sa 1.120 ležajeva, a gradnjom četvrtog paviljona stvoriće se i dodatni prostor jer će kancelarije administracije Centra biti premještene u novu zgradu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije