Potpisan ugovor za izgradnju dječijeg igrališta u ulici Envera Šehovića

20.07.2019. 09:25 / Izvor: Akta.ba
Potpisan ugovor za izgradnju dječijeg igrališta u ulici Envera Šehovića

Na ovom lokalitetu, prošle godine izgrađen je prvi od tri tematska parka u ulici Envera Šehovića i to dječije igralište sa rekvizitima koji su prilagođeni djeci sa poteškoćama u razvoju.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo i direktorica firme „Mibral“ d.o.o. Maja Bralović-Smith potpisali su, 19. jula ove godine ugovor za izvođenje radova na izgradnji dječijeg igrališta u ulici Envera Šehovića.

Na ovom lokalitetu, prošle godine izgrađen je prvi od tri tematska parka u ulici Envera Šehovića i to dječije igralište sa rekvizitima koji su prilagođeni djeci sa poteškoćama u razvoju, a ove godine će biti izgrađeno drugo igralište sa sportskim terenima namijenjeno djeci starijoj od 6 godina i odraslima.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo u svom obraćanju istakao je da će ovo igralište pored ograđenog dijela sa rekvizitima za razgibavanje djece, sadržavati i dio sa sportskim terenom za fudbal i košarku sa visokom ogradom.

“Završene su sve predradnje i obezbijeđena su sredstva u iznosu od oko 440.000 KM za izgradnju drugog tematskog parka u ulici Envera Šehovića, a naredne godine planirana je izgradnja i trećeg parka koji je po projektu namijenjen najmlađoj populaciji, i to djeci starijoj od 3 godine, opremljen klackalicama, ljuljačkama, toboganima i penjalicama, kao i ostalim urbanim mobilijarom, koji je identičan u sva tri parka”, istakao je načelnik Koldžo.

Vrijednost izgradnje sva tri tematska parka je oko 1.100. 000 KM.

Općina Novo Sarajevo u skladu sa Strategijom razvoja Općine kontinuirano radi na unapređenju zelenih i javnih površina, te izgradnji dječijih igrališta i parkova u čemu prednjači u Kantonu Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije