Investicije / PROJEKTI

Potpisan Ugovor za izgradnju kanalizacionog kolektora u MZ Žuje – Šarci

04.08.2018. 08:54 / Izvor: Akta.ba

U četvrtak je u kabinetu načelnika Općine Sapna potpisan Ugovor za izgradnju kanalizacionog kolektora u MZ Žuje - Šarci.

Ugovor je u ime Općine Sapna kao investitora potpisao općinski načelnik Zudin Mahmutović a u ime izvođača radova Fikret Šahmanović, direktor preduzeća Š.F. Inženjering d.o.o. Tuzla.

Ukupna vrijednost projekta sa PDV-om iznosi 243.460,13 KM a sredstva su obezbijeđena iz budžeta Tuzlanskog kantona, odnosno iz Programa ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2018. godini, koji realizuje Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu TK.

Radi se projektu izgradnje kanalizacionog kolektora na dionici od benzinske pumpe u Sapni do naselja Šarci u ukupnoj dužini od 2.545 metara, čiom će realizaciom mještani MZ Žuje – Šarci konačno riješiti dugogodišnji problem odvodnje otpadnih voda.

Istovremeno, potpisan je i Ugovor o pružanju usluga vršenja nadzora na ovom i dva druga projekta čija realizacija će uskoro uslijediti.

Nadzor nad izvođenjem ovih radova vršit će PGP Hidroinžinjering d.o.o. Tuzla a ukupna vrijednost usluga nadzora sa PDV-om iznosi 6.856,98 KM.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije