Potpisan ugovor za izgradnju odmorišta "Lužani"

06.12.2018. 13:15 / Izvor: Akta.ba
Potpisan ugovor za izgradnju odmorišta 'Lužani'

Za korišćenje koncesije, koja se dodjeljuje na period od 30 godina, koncesionar se obavezao da će plaćati koncesionu naknadu koja se sastoji od jednokratne naknade za ustupljeno pravo korišćenja.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i direktor privrednog društva "Super petrol" iz Banjaluke Veljko Đukić potpisali su danas ugovor o koncesiji za izgradnju, korišćenje i održavanje odmorišta "Lužani" sa pratećim sadržajem i benzinskim stanicama na auto-putu Gradiška-Banjaluka.

Za korišćenje koncesije, koja se dodjeljuje na period od 30 godina, koncesionar se obavezao da će plaćati koncesionu naknadu koja se sastoji od jednokratne naknade za ustupljeno pravo korišćenja u iznosu od 134.473 KM i koncesione naknade za korišćenje koncesije u iznosu od dva odsto od ukupnog godišnjeg prihoda ostvarenog obavljanjem koncesione djelatnosti.

Iz Ministarstva saobraća i veza saopšteno je da je odmorište "Lužani" smješteno između dvije petlje, prve koja povezuje auto-put sa magistralnim putem M-14.1, a druge koja povezuje auto-put sa regionalnim putem R-477, te da će prateći uslužni objekti biti izgrađeni sa obje strane auto-puta.

"Cilj projekta jeste da se obezbijede prateći uslužni objekti /benzinske stanice, trgovine, restorani, sanitarne prostorije, parking i slično/, u kojima će se pružati usluge vozačima i putnicima", ističe se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da se vozačima i putnicima na taj način "omogućava bezbjedna i udobna vožnja i zadovoljavanje njihovih potreba za gorivom, odmorom, jelom, pićem, te pruža mogućnost korišćenja dostupnih informacija, zadovoljavanja specifičnih potreba lica sa invaliditetom, djece i drugo".

Koncesija po ovom ugovoru dodjeljuje se na period od 30 godina, računajući od datuma stupanja na snagu ugovora, a koncesionar se obavezuje da će koncesionu djelatnost obavljati u skladu sa odredbama Zakona o javnim putevima, Zakona o uređenju prostora i građenju i drugih zakonskih propisa kojima je regulisana ta oblast.

Jednokratna naknada za ustupljeno pravo korišćenja uplaćena je prije zaključenja ovog ugovora, o čemu je koncesionar dostavio odgovarajući dokaz, koji čini sastavni dio ugovora, napominje se u saopštenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije