Investicije / PROJEKTI

Potpisan ugovor za izgradnju odmorišta "Lužani"

06.12.2018. 13:15 / Izvor: Akta.ba

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i direktor privrednog društva "Super petrol" iz Banjaluke Veljko Đukić potpisali su danas ugovor o koncesiji za izgradnju, korišćenje i održavanje odmorišta "Lužani" sa pratećim sadržajem i benzinskim stanicama na auto-putu Gradiška-Banjaluka.

Za korišćenje koncesije, koja se dodjeljuje na period od 30 godina, koncesionar se obavezao da će plaćati koncesionu naknadu koja se sastoji od jednokratne naknade za ustupljeno pravo korišćenja u iznosu od 134.473 KM i koncesione naknade za korišćenje koncesije u iznosu od dva odsto od ukupnog godišnjeg prihoda ostvarenog obavljanjem koncesione djelatnosti.

Iz Ministarstva saobraća i veza saopšteno je da je odmorište "Lužani" smješteno između dvije petlje, prve koja povezuje auto-put sa magistralnim putem M-14.1, a druge koja povezuje auto-put sa regionalnim putem R-477, te da će prateći uslužni objekti biti izgrađeni sa obje strane auto-puta.

"Cilj projekta jeste da se obezbijede prateći uslužni objekti /benzinske stanice, trgovine, restorani, sanitarne prostorije, parking i slično/, u kojima će se pružati usluge vozačima i putnicima", ističe se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da se vozačima i putnicima na taj način "omogućava bezbjedna i udobna vožnja i zadovoljavanje njihovih potreba za gorivom, odmorom, jelom, pićem, te pruža mogućnost korišćenja dostupnih informacija, zadovoljavanja specifičnih potreba lica sa invaliditetom, djece i drugo".

Koncesija po ovom ugovoru dodjeljuje se na period od 30 godina, računajući od datuma stupanja na snagu ugovora, a koncesionar se obavezuje da će koncesionu djelatnost obavljati u skladu sa odredbama Zakona o javnim putevima, Zakona o uređenju prostora i građenju i drugih zakonskih propisa kojima je regulisana ta oblast.

Jednokratna naknada za ustupljeno pravo korišćenja uplaćena je prije zaključenja ovog ugovora, o čemu je koncesionar dostavio odgovarajući dokaz, koji čini sastavni dio ugovora, napominje se u saopštenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije