Potpisan Ugovor za izgradnju vodovodne mreže u poslovnoj zoni Ozrakovići

27.02.2019. 08:47 / Izvor: Akta.ba
Potpisan Ugovor za izgradnju vodovodne mreže u poslovnoj zoni Ozrakovići

Općina Visoko je prošle godine aplicirala na Javni poziv na osnovu kojeg su odobrena sredstva u iznosu od 97 500 KM.

Predstavnici Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke Općine Visoko jučer su potpisali Ugovor za izgradnju vodovodne mreže u poslovnoj zoni Ozrakovići sa izvođačima radova, konzorcijem "Atlas-d" d.o.o. Visoko i "AMG" d.o.o. Visoko.

Sredstva za izvođenje radova obezbijedilo je Ministarstvo za privredu ZDK, a namijenjena su za subvencioniranje  izgradnje i rekonstrukcije saobraćajnica – putne infrastrukture u poslovnim zonama na području ZDK.

Općina Visoko je prošle godine aplicirala na Javni poziv na osnovu kojeg su odobrena sredstva u iznosu od 97 500 KM.

"Sretan sam što smo nakon tenderskih procedura dobili najpovoljnijeg izvođača radova, i da smo danas imali priliku potpisati ovaj Ugovor. Na ovaj način Općina Visoko, uz sufinansiranje Kantonalne direkcije za ceste – ZDK i Ministarstva za privredu ZDK, zaokružila je jedan veoma bitan projekat koji se odnosi na rekonstrukciju većeg dijela saobraćajnice u poslovnoj zoni Ozrakovići", izjavio je pomoćnik općinske načelnice za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke, Emir Fejzović.

Radovi za izgradnju poslovne zone Ozrakovići finansirat će Kantonalna direkcija za ceste ZDK sa 425.000 KM – Kantonalna direkcija za ceste ZDK, Općina Visoko koja je iz budžeta za  2019.godinu izdvojila 200.000 KM i Ministarstvo za privredu ZDK sa 97.000 KM.

Na ovaj način bit će udružena sredstva sa lokalnog i kantonalnog nivoa u ukupnom iznosu oko 730.000 KM za realizaciju prve faze projekta.

Potrebno je napomenuti kako je Općina Visoko prošle godine aplicirala i na Javni poziv Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta gdje su odobrena sredstva u iznosu od 250 000 KM, a koja će biti utrošena za nastavak realizacije projekta izgradnje putne infrastrukture u poslovnoj zoni Ozrakovići.

"U ovoj godini planiramo uložiti oko 1 000 000 KM u izgradnju saobraćajnice u ovoj poslovnoj zoni", dodao je Fejzović.

U radove je uključena kompletna zamjena gornjeg i donjeg stroja, zamjena vodovodnih i kanalizacionih cijevi, regulisanje odvodnje, izgradnja trotoara, kao i priprema za izgradnju javne rasvjete.

Predstavnici Općine Visoko najavljuju skori početak radova, te se zahvaljuju Kantonalnoj direkciji za ceste ZDK, Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta, kao i Ministarstvu za privredu ZDK, koji su izdvojili značajna sredstva za ovaj veliki projekat.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije