Investicije / PROJEKTI

Potpisan ugovor za izradu glavnog projekta kanalizacije u Žabljaku

03.03.2014. 15:54 / Izvor: eKapija.ba

Nakon uspješnog okončanja postupka javne nabave za ugovaranje usluge 'Izrada glavnog projekta kanalizacije otpadnih (fekalnih) voda sa područja općine Usora - naseljeno mjesto Žabljak' načelnik Općine Usora Ilija Nikić i ovlašteni predstavnik Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Željko Rozić, koji je i voditelj projekta, potpisali su ugovor o izradi Glavnog projekta kanalizacionih kolektora.

Ugovorom je preciziran rok izrade glavnog projekta od 90 kalendarskih dana od dana potpisivanja ugovora, a obuhvat projekta je 200 ha (2 km2).

Dio projektnog osoblja Željko Rodić i Ante Džolan isti dan su sa načelnikom Ilijom Nikić, pomoćnikom načelnika Dariom Katić i predsjednikom Vijeća MZ Žabljak Antom Matić izvršili obilazak i uvid u teren koji je predmetom projektiranja, a prva aktivnost biti će analiza najoptimalnije trase prolaska glavnog kolektora općine Tešanj kroz područje općine Usora, objavljeno je na web stranici Općine Usora. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije