Potpisan Ugovor za realizaciju III faze izgradnje javne rasvjete u Semizovcu

18.09.2019. 09:09 / Izvor: Akta.ba
Potpisan Ugovor za realizaciju III faze izgradnje javne rasvjete u Semizovcu

Na stubovima će biti postavljenje 44 svjetiljke za javno osvjetljenje sa DALI predspojem i LED izvorom svjetlosti.

Ugovor o izvođenju radova na trećoj fazi izgradnji javne rasvjete uz magistralni put M-18, na potezu od Vogošćanske petlje do Bešlića pumpe potpisan je u kabinetu načelnika Općine Vogošća.

Ugovor su potpisali uime Općine Vogošća načelnik Edin Smajić a uime izvođača radova predstavnici firme "SES" d.o.o. Sarajevo.

Dužina trase za izgradnju treće faze javne rasvjete iznosi oko 1.200 metara i na njoj će biti postavljeno ukupno 26 atestiranih okruglih metalnih stubova visokih po devet metara.

Na stubovima će biti postavljenje 44 svjetiljke za javno osvjetljenje sa DALI predspojem i LED izvorom svjetlosti.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić, koji je istakao da ima veoma dobru saradnju s načelnikom Smajićem i najavio nastavak te saradnje i u narednoj godini kroz realizaciju niza projekata iz oblasti komunalne infrastrukture.

Vrijednost ove faze projekta iznosi 107.234,15 KM. Ovaj projekat se realizira sredstvima Općine Vogošća i sredstvima Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS.

"Općina Vogošća je uz pomoć Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture u prošloj godini realizirala I fazu javne rasvjete na području MZ Semizovac, od Poturovića do ulaza u Semizovac. Ove godine iz općinskog budžeta smo realizirali II fazu kojom se prošao restoran "Kulo", a potpisivanjem današnjeg ugovora stvoreni su uslovi za realizaciju III faze. Ostaje da se još završi dionica od Vogošćanske petlje do Poturovića koja je planirana za narednu godinu", istakao je Smajić.

Tokom razgovora, ministar Mandić je obavjestio načelnika Smajića da je Vlada KS obezbjedila sredstva za nabavku energenta za firma "Bags-energotehnika" i da građani Općine Vogošća neće imati problema tokom ove grijne sezone, saopćeno je iz Općine Vogošća.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije