Investicije / PROJEKTI

Potpisan ugovor za rehabilitaciju lokalne ceste Humska

03.09.2020. 15:20 / Izvor: Akta.ba

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač i direktorica firme "TUZLIĆ" d.o.o. Breza Amna Kebić potpisali su danas ugovor za rehabilitaciju lokalne ceste-ulice Humska.

Koldžo je naglasio da se ovaj projekat finansira zajedničkim sredstvima Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i Općine Novo Sarajevo.

Predmetna dionica na kojoj su planirani radovi je dužine oko 1.500 metara, a ukupna ugovorena vrijednost radova iznosi oko 451.145 KM.

"Radovi se izvode u postojećim širinama saobraćajnica, a obuhvataju sanaciju postojeće kolovozne konstrukcije frezanjem postojećeg završnog asfaltnog sloj. Na mjestima većih oštećenja projektnom dokumentacijom predviđena je kompletna rekonstrukcija tamponskog i asfaltnih slojeva uz nivelaciju i sanaciju šahtova vodovodne i kanalizacione mreže, kao i drugih instalacija",  dodao je.

Najavio je da će uskoro biti potpisani ugovori za rekonstrukciju kolovoza za ulice Trebevićka, Novopazarska, Posavska i Fra Matije Divkovića, a sve u skladu sa Budžetom za 2020. godinu.

Kovač se zahvalio Općini Novo Sarajevo na dobroj i korektnoj saradnji u realizaciji projekata na području ove lokalne zajednice, te najavio uskoro i sanaciju ulice Drinske na spoju sa Humskom.

Kebić je kazala da će tokom izvođenja radova u ulici Humska, nastojati naći najbolje rješenje za regulisanje saobraćaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije