Potpisan ugovor za rekonstrukciju biciklističke staze u ulici Azize Šaćirbegović

03.08.2020. 12:31 / Izvor: Akta.ba
Potpisan ugovor za rekonstrukciju biciklističke staze u ulici Azize Šaćirbegović

U zgradi Općine Novo Sarajevo u utorak, 28. jula ove godine upriličeno je potpisivanje dva ugovora iz oblasti saobraćaja.

U zgradi Općine Novo Sarajevo u utorak, 28. jula ove godine upriličeno je potpisivanje dva ugovora iz oblasti saobraćaja, a radi se o izvođenju radova na sanaciji pješačkih staza i trotoara na području općine Novo Sarajevo, te o rekonstrukciji biciklističke staze u ulici Azize Šaćirbegović.

Ugovore su potpisali Općinski načelnik Nedžad Koldžo i direktori firme „Braća Mujić export-import“ d.o.o. Sarajevo i „Buljan-ceste“ d.o.o. Kreševo.

U svom obraćanju za medije, općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da se radi o dva značajna ugovora, budući da se tiču rekonstrukcije i sanacije pješačkih površina, a realizirat će se u skladu sa zahtjevima novosarajevskih mjesnih zajednica.

"Ugovorom u vrijednosti od oko 35.000 KM u ulici Azize Šaćirbegović predviđeno je obilježavanje obostrane biciklističke staze jednosmjernog karaktera sa svom pratećom horizontalnom i vertikalnom saobraćajnom signalizacijom koja se proteže od mosta na Malti do kružnog toka u naselju Hrasno brdo, čime ćemo na području Općine dobiti treću obostranu poprečnu biciklističku stazu, jer su prethodnih godina izvedeni radovi na obilježavanju biciklističkih staza u ulicama Topal Osman-paše i Hamdije Čemerlića“, istakao je načelnik Koldžo.

''Izgradnja poprečnih biciklističkih staza predstavlja trajno opredjeljenje Općine Novo Sarajevo, obzirom da je izgradnja longitudinalnih biciklističkih staza u nadležnosti Grada Sarajeva'', dodao je načelnik Koldžo.

Ugovor o sanaciji pješačkih staza i trotoara podrazumijeva radove na području mjesnih zajednica „Željeznička“ i „Grbavica I“, kao i sanaciju manjih oštećenja na stazama i trotoarima na prostoru cijelog teritorija Općine Novo Sarajevo.

Radi se, naime o prvom ugovoru u vrijednosti od 150.000 KM, koje je potpisan u okviru dvogodišnjeg Okvirnog ugovora čija je vrijednost oko 700.000 KM. Do kraja ove godine, planirano je izvođenje radova na sedam novosarajevskih mjesnih zajednica za šta je planirano oko 400.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije