Potpisan ugovor za sanaciju i rekonstrukciju sportske dvorane "Luke"

22.05.2020. 16:05 / Izvor: Akta.ba

Ugovor je vrijedan 2.214.508 miliona KM.

Današnjim potpisivanjem ugovora za izvođenje radova na rekonstrukciji i sanaciji sportske dvorane "Luke" ozvaničen je početak realizacije najvećeg infrastrukturnog projekta Grada Bihaća u ovoj godini.

Ugovor vrijedan 2.214.508 miliona KM danas su potpisali Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća i predstavnici izvođača, konzorcij "D- L" , te predstavnici nadzornog organa na ovom projektu.

"Ovo je za mene jedan od sretnijih dana u mome mandatu jer počinjemo sa realizacijom projekta koji će značiti novih zamah za naše sportiste i sve rekreativce u Bihaću. Dvorana koja je napravljena prije 35 godina evo dočekala je svoju obnovu zahvaljujući kojoj ćemo dobiti nove kvadrate korisnog prostora za vrhunski sport. Sredstva koja smo osigurali uz podršku većine u GV Bihać su operativna i zahvaljujući dobroj ponudi mi ćemo od ostatka novca predivđenog za sanaciju realizirati i projekat postavljanja terena sa umjetnom travom na stadionu NK Jedinstva", kazao je gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Podršku projektu već ranije je dalo Gradskog vijeće Bihaća, a prema riječima Asmira Budimlića, dopredsjedavajućeg GV Bihać, bihaćki sportisti će dobiti nove i savremeno uređene prostore za rad, što će, dodaje, značiti i nove mogućnosti za razvoj sportskih kolektiva u našem gradu.

 

 

Sličnog razmišljanja je i Saša Smiljanić, predsjednik Sportskog saveza Bihaća, koji je na današnjem potpisivanju ugovora istakao da sportisti u Bihaću sa nestrpljenjem očekuju sanaciju dvorane "Luke" i nove prostore za rad koji će omogućiti bolje uslove i više termina za treniranje.

"U našoj dvorani svoje treninge i takmičenja tokom godine obavlja preko 90 sportskih i kulturno-umjetničkih klubova i to govori koliki je značaj rekonstrukcije dvorane. Njome ćemo osigurati bolje uslove, ali ćemo omogućiti da u našoj dvorani održavamo takmičenja na evropskom i svijetskom nivou. Mijenjat ćemo postojeće krovište, izvršiti rekonstrukciju postojećih svlačionica u donjem dijelu, nadograditi ćemo novih  420 mjesta na tribinama, te dograditi 8 novih svlačionica i 900 m2 prostora za treniranje brojnih sportskih kolektiva", kazao je Ermin Lipović, direktor JU za sport, odmor i rekreaciju, dodavši da će se znatno poboljšati uslovi korištenja dvoranskih prostora, smanjiti materijalni troškovi održavanja, povećati energetska efikasnost, kao i prostor za treninge sportskih klubova i rekreaciju građana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije