Investicije / PROJEKTI

Potpisan ugovor za sanaciju ulica Novopazarska i Paljevska vrijedan 418.775 KM

26.07.2018. 14:34 / Izvor: Akta.ba

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i direktor firme "Grakop" Senad Sejdić potpisali su ugovor za sanaciju ulica Novopazarska i Paljevska, a za ovu obimnu sanaciju u budžetu je osigurano gotovo 419.000 KM.

Novopazarska ulica prolazi kroz gusto naseljene mjesne zajednice Švrakino i Aneks i dužina ulice koja će se sanirati je oko 1.300 metara, od čega će u dužini od oko 900 metara biti izvršena potpuna rekonstrukcija, a na preostalom dijelu predviđena sanacija urgentnih oštećenja kolovoza.

U ovoj ulici radit će se na uklanjanju postojećeg asfaltnog i tamponskog sloja, ugradnji novih slojeva, te nivelacije postojećih šahtova i slivnika te postojećeg AB zida koji je u funkciji saobraćajnice u dužini od oko 10 metara.

Načelnik Efendić podvukao je da je vrlo značajna i sanacija ulice Paljevska u mjesnoj zajednici Reljevo, s obzirom da je to ulica kojom saobraća gradski saobraćaj u kojoj je bilo mnogo problema u prethodnom periodu zbog oštećenja koja su na njoj prisutna.

Planirana je sanacija postojećeg kolovoza u zadnjem dijelu ulice Paljevska po dionicama koje su u lošem stanju, urgentnih oštećenja kolovoza (krpaža), iskop i čišćenje jaraka, čišćenje postojećih i izrada novih propusta, kao i uređenje škarpi.

Direktor firme “Grakop” Senad Sejdić izrazio je očekivanje da će već sljedeće sedmice početi s radovima, a u dogovoru s predstavnicima Općine bit će usaglašena dinamika radova, dok je rok za izvođenje 90 dana, saopćeno je danas iz Press službe Općine Novi Grad Sarajevo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije