Potpisan ugovor za sanaciju ulica Novopazarska i Paljevska vrijedan 418.775 KM

26.07.2018. 14:34 / Izvor: Akta.ba
Potpisan ugovor za sanaciju ulica Novopazarska i Paljevska vrijedan 418.775 KM

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i direktor firme "Grakop" Senad Sejdić potpisali su ugovor za sanaciju ulica.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i direktor firme "Grakop" Senad Sejdić potpisali su ugovor za sanaciju ulica Novopazarska i Paljevska, a za ovu obimnu sanaciju u budžetu je osigurano gotovo 419.000 KM.

Novopazarska ulica prolazi kroz gusto naseljene mjesne zajednice Švrakino i Aneks i dužina ulice koja će se sanirati je oko 1.300 metara, od čega će u dužini od oko 900 metara biti izvršena potpuna rekonstrukcija, a na preostalom dijelu predviđena sanacija urgentnih oštećenja kolovoza.

U ovoj ulici radit će se na uklanjanju postojećeg asfaltnog i tamponskog sloja, ugradnji novih slojeva, te nivelacije postojećih šahtova i slivnika te postojećeg AB zida koji je u funkciji saobraćajnice u dužini od oko 10 metara.

Načelnik Efendić podvukao je da je vrlo značajna i sanacija ulice Paljevska u mjesnoj zajednici Reljevo, s obzirom da je to ulica kojom saobraća gradski saobraćaj u kojoj je bilo mnogo problema u prethodnom periodu zbog oštećenja koja su na njoj prisutna.

Planirana je sanacija postojećeg kolovoza u zadnjem dijelu ulice Paljevska po dionicama koje su u lošem stanju, urgentnih oštećenja kolovoza (krpaža), iskop i čišćenje jaraka, čišćenje postojećih i izrada novih propusta, kao i uređenje škarpi.

Direktor firme “Grakop” Senad Sejdić izrazio je očekivanje da će već sljedeće sedmice početi s radovima, a u dogovoru s predstavnicima Općine bit će usaglašena dinamika radova, dok je rok za izvođenje 90 dana, saopćeno je danas iz Press službe Općine Novi Grad Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije