Potpisani ugovori o finansiranju projekata asfaltiranja puteva

07.10.2017. 12:06 / Izvor: Akta.ba
Potpisani ugovori o finansiranju projekata asfaltiranja puteva

Izvođači radova za potpisane projekte koji će se realizovati u 20 mjesnih zajednica u Općini Živinice

Načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković potpisao je ugovore za ukupno 37 projekata asfaltiranja puteva na području Općine Živinice. Ugovore vrijedne 541.575,62 KM Načelnik je potpisao sa izabranim izvođačima radova.

Izvođači radova za jučer potpisane projekte koji će se realizovati u 20 mjesnih zajednica u Općini Živinice su živiničke firme SE-Sarajka, HiH i Holex.

Projekti će u cjelosti biti finansirani iz Budžeta Općine Živinice.

“Mi smo odlučili da iz budžeta Općine Živinice pokrenemo sve projekte, nismo htjeli ući u situaciju da selektiramo jednu od druge mjesne zajednice. Sve što je u budžetu bit će urađeno. Trudili smo se da podijelimo to u tri lota, nedavno smo potpisali projekte “marka na marku” da bi imali vremena da se pripreme radovi za potpisivanje današnjih ugovora. Ovo je samo jedan dio projekata iz budžeta koji se realizuju, dakle asfaltiranje, nastavljamo raditi uličnu rasvjetu, kanalizaciju, vodu i sve objekte koji trebaju da se renoviraju i obnove kao što su ambulanta i projekti obnove prostorija mjesnih zajednica. Dakle, iz budžeta Općine Živinice bit će pokrenuto sve, a ono što je jako bitno da je negdje oko 90 % područja Općine Živinice obuhvaćeno projektima koje realizujemo u ovom periodu.”, rekao je načelnik Kamenjaković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije