Potpisani ugovori: Počinje rekonstrukcija dionica regionalne ceste R-448

05.08.2014. 08:28 / Izvor: eKapija.ba
Potpisani ugovori: Počinje rekonstrukcija dionica regionalne ceste R-448

Ugovor je potpisan sa privrednim društavima "Goraždeputevi" d.d. i "Okac" d.o.o. Goražde o izvođenju radova na rekonstrukciji dionice regionalnog puta R-448 i sanaciji dionice ceste u ulici Ferida Dizdarevića.

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Frašto  je potpisao ugovore sa privrednim društavima „Goraždeputevi“ d.d. i Okac“ d.o.o. Goražde o izvođenju radova na rekonstrukciji dionice regionalnog puta R-448 i sanaciji dionice ceste u ulici Ferida Dizdarevića.

Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji regionalne ceste R-448, dionica Jabuka – Kriva Draga, u dužini od 2000 m potpisan je sa direktoricom firme „Goraždeputevi“ Muneverom Ušanović, dok je Ugovor o izvođenju radova na sanaciji dionice ceste u ulici Ferida Dizdarevića, u dužini od 440 m popisan sa direktorom firme „Okac“ Halilom Okovićem.

Ceremoniji potpisivanja ugovora, čija je ukupna vrijednost oko 400.000 KM prisustvovali su i predstavnici ministarstva za finansije i privredu, te direktorica kantonalne Direkcije za ceste Izeta Jahić.

"Današnjim potpisivanjem ugovora, mi smo završili sa procesom javnih nabavki tako da odabirom nadzora već  možemo uvesti izvođače u posao, a to bi trebalo biti u narednih deset do petnaest dana", pojasnila je direktorica Jahić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije