Potpisani ugovori za izgradnju javne rasvjete u Bužimu

03.10.2017. 08:33 / Izvor: Akta.ba
Potpisani ugovori za izgradnju javne rasvjete u Bužimu

Ugovori potpisani sa tri firme.

Općinski načelnik Općine Bužim Zikrija Duraković u sali Općine Bužim potpisao je ugovore za izvođenje radova na izgradnji javnih rasvjeta u mjesnim zajednicama: Vrhovska, Konjodor i Elkasova Rijeka, rekonstrukciji puta u MZ Čava, sanaciji klizišta u MZ Zaradostovo te utopljavanju zgrade Općine Bužim.

Ugovore vrijedne ukupno  177,175.44 KM potpisao je u ime Općine Bužim Općinski načelnik Zikrija Duraković te predstavnici firmi:"Kov-grad" Bužim, "Domoinvest" Bihać, "MC Stella" Velika  Kladuša.

"Nakon okončane zakonske procedure u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama upriličili smo potpisivanje ugovora za određene projekte na području Općine Bužim, a radi se konkretno o tri projekta javnih rasvjeta u našim mjesnim zajednicama Konjodor, Vrhovska Elkasova Rijeka, zatim projekat sanacije klizišta u MZ Zaradostovo lokacija Palijan i jedan od najznačajnijih, projekat utopljavanja zgrade organa upravljanja općine Bužim gdje je predviđeno stavljanje fasade i postavljanje stolarije kako bi na taj način dobili funkcionalniju zgradu, kako energetski učinkovitu, tako i estetski lijepu", kazao je načelnik Duraković.

Naveo je da konkretni radovi slijede već iduće sedmice. Pored toga jučer je u Sarajevu upriličeno, u organizaciji IFAD-a, otvaranje ponuda na izvođenju radova na asfaltiranju puta koji povezuje Općinu Bužim i Općinu Bos. Krupa.

"Riječ je o zajedničkom projektu ove dvije općine u vrijednosti oko 200 hiljada KM. U narednom periodu imamo i konkretizaciju javnih nabavki za preostala tri putna pravca i još jedan projekat javne rasvjete. Očekujem da bi svi ovi projekti do kraja ove radne sezone mogli biti završeni”, kazao je Duraković.

Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su i predsjedavajući Općinskog vijeća Safet Ljubijankić zajedno sa predsjednicima klubova i vijećnicima u Općinskom vijeću.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije