Potpisani ugovori za izgradnju vodovoda u Žepču

09.11.2019. 08:31 / Izvor: Akta.ba
Potpisani ugovori za izgradnju vodovoda u Žepču

Sredstava za radove po oba ugovora su osigurana iz posebnih vodnih naknada za 2019. godinu.

Općinski načelnik Mato Zovko i direktor poduzeća „Hunes“ d.o.o. Žepče Nesib Husičić su potpisali Ugovor o izvođenju radova na snadbjevanju vodom naseljenih mjesta Delići i Biljevina u MZ Željezno Polje i Ugovor o izvođenju radova na vodovodu u MZ Osova.

Sastanku su prisustvovali predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, pomoćnik općinskog načelnika za gospodarstvo i financije Namik Maličbegović, viši stručni suradnik za javne nabavke u Općini Žepče Jozo Dunđer i direktor tvrtke Plato d.o.o. Žepče Ilija Udovičić koja će vršiti nadzor nad izvođenjem radova.

Sredstava za radove po oba ugovora su osigurana iz posebnih vodnih naknada za 2019. godinu, temeljem potpisanog sporazuma između Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko- dobojske županije i Općine Žepče.

Izvođač radova se obvezao izvesti radove na vodovodima u naseljenim mjestima Osova  i Željezno Polje koji uključuju  zemljane, elektroinstalaterske, hidroinstalaterske i armirano-betonske radove.

Prema ugovoru za izgradnju vodovoda u Osovi osigurana su sredstva u iznosu od 175.030,50 KM, a za radove na vodovodu u MZ Željezno Polje osigurana su sredstva u iznosu od 98.392,08 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije