Potpisano rješenje o uklanjanju prvog objekta na trasi Prve transverzale

06.11.2019. 14:29 / Izvor: Akta.ba
Potpisano rješenje o uklanjanju prvog objekta na trasi Prve transverzale

Općina za jedan dan donijela rješenje o uklanjanju prvog objekta na trasi Prve transverzale.

Izgradnja Prve transverzale je najveći prioritet za Općinu Centar Sarajevo gdje se načelnik dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa općinskim službama maksimalno angažovao kako bi svi poslovi iz nadležnosti ove lokalne zajednice bili što prije završeni.

Tako je u srijedu, 6. novembra 2019. godine, načelnik Ajnadžić potpisao rješenje o uklanjanju prvog objekta na trasi Prve transverzale, a koji se nalazi u Ulici Tešanjska 13.

Ovo rješenje je doneseno u skladu sa Regulacionim planom "Crni vrh" kojim je predviđeno uklanjanje navedenog stambenog objekta radi realizacije ove izuzetno značajne putne komunikacije koja se nalazi na prvom mjestu prioriteta od posebne važnosti za razvoj, kako Kantona Sarajevo, tako i općine Centar.

Povodom ovog rješenja koje je, nakon dostavljanja potpune dokumentacije, doneseno istog dana načelnik Ajnadžić je naglasio da će svi zahtjevi Vlade Kantona Sarajevo i nadležnih ministarstava, te Zavoda za izgradnju KS i kantonalne Direkcije za puteve u vezi sa rješavanjem imovinsko pravnih pitanja uklanjanja stambenih i poslovnih objekata na važećoj, planom utvrđenoj trasi Prve transverzale, u svakom pojedinačnom predmetu, za koje je dostavljena potpuna i uredna dokumentacija od strane ovih institucija, biti rješavani u najhitnijim zakonom predviđenim rokovima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije