Potrebno milion KM: Dvorana "Mirza Delibašić" dobija novi izgled

15.03.2013. 13:50 / Izvor: Fena
Potrebno milion KM: Dvorana 'Mirza Delibašić' dobija novi izgled

Dvorana "Mirza Delibašić" KSC Skenderija do početka svjetskog juniorskog rukometnog prvenstva, čiji je domaćin BiH, mogla bi da dobije novi izgled. Naime, čelnici Rukometnog saveza BiH sastali su se s predstavnicima Skenderije radi rješavanja pitanja renoviranja dvorane.

Dvorana "Mirza Delibašić" KSC Skenderija do početka svjetskog juniorskog rukometnog prvenstva, čiji je domaćin BiH, mogla bi da dobije novi izgled.

Naime, čelnici Rukometnog saveza BiH sastali su se s predstavnicima Skenderije radi rješavanja pitanja renoviranja dvorane.

Po riječima generalnog sekretara Rukometnog saveza BiH Smaje Karačića, predstavnici Skenderije prihvatili su prijedlog za renoviranje pokretnih tribina, za što će biti potrebno oko milion KM.

"Planiramo renoviranje pokretnih tribina. Pokušat ćemo od Skenderije napraviti jednu arenu s puno većim kapacitetom, s tribinama na elektronski pogon. RSBiH će zajedno sa Skenderijom i državnim institucijama pokušati osigurati sredstva za taj projekt", kazao je Karačić.

Dodao je da je jučer u posjeti Savezu bio generalni direktor Elana, s kojim su čelnici RSBiH razgovarali o neophodnom mobilijaru za dvoranu "Mirza Delibašić".

"Napravili smo dogovor prema kojem će Elan sponzorirati sve dvorane u kojima se igraju utakmice SP-a", kazao je Karačić, zahvalivši Vijeću ministara BiH i Federalnoj vladi na novčanoj podršci Savezu u organizaciji prvenstva.

Enid Tahirović, legendarni golman bh. reprezentacije, koji je po okončanju karijere odlučio da svojim angažmanom pomogne Savezu, naveo je da je vrijeme za renoviranje Skenderije.

"Više od 30 godina ništa nije urađeno u dvorani i mislim da je došlo vrijeme za to, i zbog čovjeka čije ime nosi. Trebamo iskoristiti ovaj SP da se dvorana renovira, osvježi, da se svi lijepo osjećaju u njoj", kazao je Tahirović.

Generalni sekretar Karačić izjavio je da su u Savezu zadovoljni dosadašnjim aktivnostima na organizaciji prvenstva od kojeg očekuju da BiH predstavi u najboljem svjetlu.

"Naša zemlja će tokom prvenstva biti predstavljena u najboljem svjetlu u svijetu. Crne vijesti koje se odašilju iz zemlje u Evropu zamijenit će jedna afirmativna priča o našoj zemlji. Formirani su organizacioni komiteti po svim gradovima u kojima će se igrati utakmice SP-a. Svi su dobili zaduženja i organizacija ide svojim tokom", kazao je Karačić.

Predstavnik IHF-a  20. marta posjetit će Sarajevo, gdje će biti upoznat o aktivnostima Saveza na organizaciji SP-a. Po Karačićevim riječima, bit će mu ponuđeno da obiđe i ostale gradove domaćine, a tokom njegovog boravka bit će obavljen i žrijeb grupa SP-a.

Svjetsko juniorsko rukometno prvenstvo na rasporedu je od 14. do 28. jula, a gradovi domaćini su Sarajevo, Banja Luka, Ljubuški i Zenica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije