Povećanje energetske efikasnosti na objektu u ulici Nerkeza Smailagića

28.08.2018. 13:05 / Izvor: Fena
Povećanje energetske efikasnosti na objektu u ulici Nerkeza Smailagića

Rok za izvođenje radova je 100 kalendarskih dana.

Direktor Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo Adnan Efendić, kao naručilac, i direktor firme Konkrit d.o.o. Sarajevo Edhem Hodžić, kao lider konzorcija, potpisali su danas u Sarajevu Ugovor o izvođenju radova na povećanju energetske efikasnosti na području Kantona Sarajevo u 2018. Radovi će biti realizirani na objektu u ulici Nerkeza Smailagića broj 17 u Općini Novi Grad, a vrijednost radova sa PDV-om iznosi 408.436,24 KM.

Efendić je nakon potpisivanja izjavio da je riječ o radovima na prvoj lameli u pomenutoj ulici, nakon što su okončani radovi na povećanju energetske efikasnosti na objektima u ulici Semira Frašte.

"Posebno treba istaći učešće stanara te ulice i Općine Novi Grad u implementaciji ovog projekta i nadam se da će radovi biti okončani u roku, te povećana energetska efikasnost i komfor stanara", rekao je Efendić.

Najavio je da će Kantonalni stambeni fond, u saradnji s Vladom KS, i u narednom periodu nastaviti s realizacijom ovakvih i sličnih projekata.

Hodžić je naveo da će učiniti sve da ispoštuju ugovor, te da se nada da će radovi biti gotovi i prije nego što je ugovoreno.

Rok za izvođenje radova je 100 kalendarskih dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije