Investicije / PROJEKTI

Pozitivne poslovne poruke privukle strane investitore u Gradišku

17.06.2020. 13:35 / Izvor: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da preduzeće "Ella Textile Calzedonia", koja se nalazi u okviru Agroindustrijske zone Nova Topola, najbolji primjer saradnje imeđu lokalnog i republičkog nivoa vlasti i stranih investitora.

"Kada dođe jedan strani investitor on može da služi kao najbolja poruka ostalima. Kada je Vlada Srpske podržavala uspostavljanje ove industrijske zone, znali smo da će ona biti značajna za razvoj Gradiške i dodatno zapošljavanje. Taj cilj je postignut", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Novoj Topoli kod Gradiške.

Ona je izrazila zadovoljstvo što Republika Srpska i Gradiška imaju stranog investitora s kojim imaju dobro uzajamno iskustvo.

"Impresionirana sam onim što vidim u ovom preduzeću. To je jedan uređen sistem i služi na čast Gradišci, Srpskoj i investitoru", rekla je Cvijanovićeva. 

Prema njenim riječima, Gradiška je stigla među one lokalne zajednice koje su slanjem pozitivnih poslovnih poruka uspjele da privuku i privlače sve veći broj stranih investitora.

Vlasnik preduzeća Francesco Ruffoli naglasio je da su pronašli dobre uslove za investiranje i zahvalni su Srpskoj i gradu Gradiška za pomoć koju su im pružili tokom uspostavljanja poslovanja.

On je naglasio da ova fabrika zapošljava 380 radnika.

Gradnačelnik Gradiške Zoran Adžić istakao je da ovaj grad u posljednje tri godine u Agroindustrijsku zonu Nova Topola uložio oko 7,5 miliona KM u njeno infrastrukturno opremanje.

"Obezbijedili smo pet miliona KM sopstvenih sredstava i 2,5 miliona KM grant sredstava. S ponosom mogu reći da je ovo jedna od najuređenijih poslovnih zona u regionu", rekao je Adžić.

On je dodao da su za poslovnu zonu, koja se prostire na 147 hektara, zainteresovane tri velike svjetske kompanije.

"Ima li smo nesebičnu podršku Vlade Srpske koja nas je pratila tokom gradnje kompletne infrastrukture u ovoj poslovnoj zoni", rekao je on.

On je zahvalio vlasniku svjetske kompanije "Calzedonia" koji je izabrao Novu Topolu i Gradišku kao mogućnost da investira i realizuje ovaj projekat.

"'Calzedonia' je ovdje uložila oko 40 miliona KM za izgradnju objekta i nabavku opreme, a zapošljava veliki broj radnika što mnogo znači za privredni razvoj Gradiške", zaključio je Adžić. 

PODIJELI:

TAGOVI:

Gradiška

Calzedonia

investicije

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije