Poziv investitorima za izgradnju podzemnih garaža na području općine Centar

23.04.2020. 11:48 / Izvor: Akta.ba
Poziv investitorima za izgradnju podzemnih garaža na području općine Centar

U bilo kojem aranžmanu Općina Centar Sarajevo ostaje vlasnik zemljišta na kojem će se graditi javne podzemne garaže.

Općina Centar Sarajevo raspisala je javni poziv za potencijalne privatne investitore, odnosno privatne kompanije, da pismom namjere iskažu interes da svojim finansijskim sredstvima učestvuju u realizaciji projekata izgradnje javnih podzemnih garaža na području općine Centar Sarajevo, a na zemljištu čiji je vlasnik Općina.

Cilj realizacije ovih projekata je, prije svega, da se u značajnoj mjeri riješi ogroman problem nedostatka javnih parking mjesta na području općine, gdje je koncentracija najvećeg broja institucija i organizacija iz svih oblasti rada sa više od 40.000 uposlenih osoba.

Općina očekuje da će se zainteresirani investitori, u pismu namjere, izjasniti da li žele isključivo svojim sredstvima u cijelosti finansirati izgradnju javnih podzemnih garaža ili zajedničkim ulaganjem sa Općinom po nekom od modela javno-privatnog partnerstva.

U bilo kojem aranžmanu Općina Centar Sarajevo ostaje vlasnik zemljišta na kojem će se graditi javne podzemne garaže, a investitor će po osnovu ulaganja dugoročno koristiti izgrađeni objekat na komercijalnoj osnovi, kako bi s poslovnog aspekta valorizirao svoja finansijska ulaganja, izvršio povrat uloženih sredstava i ostvario profit.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije