Investicije / PROJEKTI

Poziv investitorima za izgradnju podzemnih garaža na području općine Centar

23.04.2020. 11:48 / Izvor: Akta.ba

Općina Centar Sarajevo raspisala je javni poziv za potencijalne privatne investitore, odnosno privatne kompanije, da pismom namjere iskažu interes da svojim finansijskim sredstvima učestvuju u realizaciji projekata izgradnje javnih podzemnih garaža na području općine Centar Sarajevo, a na zemljištu čiji je vlasnik Općina.

Cilj realizacije ovih projekata je, prije svega, da se u značajnoj mjeri riješi ogroman problem nedostatka javnih parking mjesta na području općine, gdje je koncentracija najvećeg broja institucija i organizacija iz svih oblasti rada sa više od 40.000 uposlenih osoba.

Općina očekuje da će se zainteresirani investitori, u pismu namjere, izjasniti da li žele isključivo svojim sredstvima u cijelosti finansirati izgradnju javnih podzemnih garaža ili zajedničkim ulaganjem sa Općinom po nekom od modela javno-privatnog partnerstva.

U bilo kojem aranžmanu Općina Centar Sarajevo ostaje vlasnik zemljišta na kojem će se graditi javne podzemne garaže, a investitor će po osnovu ulaganja dugoročno koristiti izgrađeni objekat na komercijalnoj osnovi, kako bi s poslovnog aspekta valorizirao svoja finansijska ulaganja, izvršio povrat uloženih sredstava i ostvario profit.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije