Investicije / IMOVINA U STEČAJU

Poziv za reorganizaciju: Hidrogradnja u stečaju želi projekte od 200 mil. eura

30.03.2018. 09:10 / Izvor: Akta.ba

Hidrogradnja d.o.o. Sarajevo uputila je poziv potencijalnim partnerima za učešće u izradi plana reorganizacije Hidrogradnja d.o.o. Sarajevo

Kako se navodi u pozivu, imovina Hidrogradnje nalazi se u Bosni i Hercegovini, Libiji i Iraku.

U katalog koji je objavila kompanija u stečaju navode se potencijalni projekti. Između ostalog, Hidrogradnja navodi da je na njene tri parcele u Sarajevu predviđena gradnja stambeno-poslovnih-tržnih centara čija je ukupna vrijednost 200 miliona eura.

Na lokalitetu Sigma-Butmir predviđa se gradnja stambeno-poslovno-tržnog centra vrijednost 90 miliona eura, dok je vrijednost centra u Briješću procijenjena na 100 miliona eura.

Na lokalitetu Vitkovci, u blizini novoizgrađenog kružnog toga na sarajevskoj zaobilaznici, kako se navodi, predviđena je gradnja individualnih objekata vrijednosti 2,5 miliona eura.

Kao svoju imovinu firma navodi i dva kamenoloma u Kaknju i Hadžićima vrijednosti 50 miliona eura, te motel Čavljak.

Osim toga, kompanija navodi da, za radove koje je nekada izvodila, iz Iraka očekuje potraživanja od 280 miliona eura, a iz Libije 35 miliona eura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije