Investicije / NEKRETNINE

Poziv za zakup: Općina Stari Grad nudi mogućnost poslovanja na atraktivnim lokacijama

08.06.2021. 14:52 / Izvor: Akta.ba

Općina Stari Grad raspisala je javni poziv i ponudila zainteresovanim privrednicima u zakup poslovne prostore u najužoj gradskoj jezgri, na izuzetno atraktivnim lokacijama. Ovo je jedinstvena prilika za sve ozbiljne poslovne subjekte da svoj biznis razviju u ulicama poput Ferhadije, Štrosmajerove, na Trgu Fra Grge Martića, Gajevom trgu, u Despićevoj ili na Kovačima. Cijene zakupa nisu se mijenjale i njih određuje poslovna zona u kojoj se prostor nalazi, a za ponuđene prostore kreću se od šest do 25 KM/m2.

"S obzirom da je u posljednje vrijeme evidentan porast broja gostiju u ovoj općini, potpuno je očekivano da će nakon teškog perioda izazvanog pandemijom korone, početi ekonomski i privredni oporavak. Prepune bašte ugostiteljskih objekata posljednjih dana garantuju da se život polako vraća u normalne tokove, a samim tim očekivan je i porast prihoda", navode iz općine.

Iz Općine podsjećaju da su zakupci poslovnih prostora u Starom Gradu imali, i još uvijek imaju, najviše olakšice u odnose na sve druge lokalne zajednice.

Zakupcima je Općina Stari Grad privremeno potpuno ukinula obavezu plaćanja zakupnina tokom prvog lockdowna, a još uvijek traje devetomjesečni popust u iznosu od 30% na zakupnine koji im je Općina omogućila. Ove pogodnosti za zakupce poslovnih prostora na općinski budžet do sada su se odrazile u iznosu od 1,6 miliona konvertibilnih maraka.

Javni oglas sa poslovnim prostorima koje je Općina Stari Grad ponudila u zakup može se pogledati na općinskoj web stranici ili na ovom linku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije