Investicije / PROJEKTI

Poznato ko će raditi idejni projekt i studiju izvodljivosti ceste kroz Krajinu

25.05.2018. 08:26 / Izvor: Akta.ba

Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine donijele su odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za izradu Idejnog projekta i Studije izvodljivosti za dionicu brze ceste Bihać-Cazin-Velika Kladuša u vrijednosti 408.454,75 KM.

Posao je dodijeljen grupi grupi ponuđača: "IPSA INSTITUT" d.o.o. Sarajevo i Institut za građevinarstvo "IG" Banja Luka, saznaje Akta.ba.

Odabrane firme će raditi sve faze idejnog projekta trase i objekata sa dokumentacijom studije izvodljivosti buduće brze ceste: zaobilaznica Bihaća (interegionalno čvorište spoj sa brzom cestom Ključ-B.Petrovac-Bihać)–zaobilaznica Cazina–zaobilaznica V.Kladuša–granica Hrvatske, kao i sve elaborate potrebne za dobivanje urbanističke suglasnosti.

Projekt će biti potrebno uraditi sa mogućnosti fazne izgradnje.

Podsjetimo, za izgradnju brze ceste u USK postojale su dvije potencijalne trase. Sa aspekta troškova i vremena izgradnje brze ceste odabrana je varijanta preko Bosanskog Petrovca do Ključa, procijenjene vrijednosti oko 2,5 milijarde KM. 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije