Investicije / PROJEKTI

Predloženo rješenje za korekciju projekta izgradnje Koridora Vc kod Nemile

03.08.2021. 17:16 / Izvor: Fena

Nakon održanih sastanaka gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića sa stručnjacima iz oblasti saobraćaja o temi korekcije glavnog projekta izgradnje Koridora Vc kod Nemile, došlo se do prijedloga rješenja.

U pitanju je složeno tehničko rješenje kojim se omogućava korekcija glavnog projekta na način da se predviđa izgradnja petlje odnosno izlaza na autocestu Koridora Vc kod Nemile.

Kako je pojašnjeno, radi se o kompleksnom procesu koji zahtijeva izmjenu urbanističke saglasnosti, građevinske dozvole, kao i drugih dozvola.

Kako bi se riješio taj problem, Grad Zenica će uputiti inicijativu prema JP Autoceste FBiH radi pokretanja procedura za izmjenu glavnog projekta.

"Ulaz odnosno izlaz na autocestu Koridora Vc kod Nemile je potreba i zahtjev mještana Nemile. Ne želimo da Nemilska regija bude na bilo koji način saobraćajno odsječena. Izgradnjom petlje, lokalnom stanovništvu pružila bi se mogućnost pristupa evropskom koridoru, kakav je sigurno i Koridor Vc. Adekvatna saobraćajna povezanost od velikog je značaja za budući ekonomski razvoj Nemilskog sliva. Napominjemo da na ovom području živi oko 20.000 ljudi. Želimo stvoriti pretpostavke za ravnomjeran razvoj svih dijelova Zenice", kazao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, saopćeno je iz Grada Zenice.  

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije