Predočeno nekoliko lokacija za gradnju nove zgrade Uprave policije KS

13.11.2020. 11:30 / Izvor: Akta.ba
Predočeno nekoliko lokacija za gradnju nove zgrade Uprave policije KS

Uz analizu zaključaka sa ranijih sastanaka, danas je predočeno nekoliko mogućih lokaliteta.

Radna grupa zadužena za predlaganje lokaliteta za gradnju novog objekta Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, kojom koordinira premijer Kantona Mario Nenadić, održala je danas svoj treći radno-konsultativni sastanak.

Uz analizu zaključaka sa ranijih sastanaka, danas je predočeno nekoliko mogućih lokaliteta, te najavljeno da će uskoro biti doneseno konačno rješenje i odluka o izboru najpogodnije lokacije za smještaj kantonalne Uprave policije.

Podsjetimo da je za ovu namjenu potrebno 5.000 m² zemljišta i oko 15.000 m² kancelarijskog i skladišnog prostora uz dostupnost glavnim saobraćajnicama, te dobru povezanosti sa svim dijelovima Kantona.

Radnu grupu, uz premijera Nenadića, čine kantonalni ministri MUP-a, finansija i prostornog uređenja, te čelnici Uprave policije, Zavoda za planiranje razvoja, Zavoda za izgradnju i Pravobranilaštva Kantona Sarajevo.

Naredni sastanak premijer Nenadić najavio je za 10 dana do kada će se pribaviti dodatna dokumentacija i obići još nekoliko lokacija koje zadovoljavaju tražene preduslove i parametre, a jedan od njih je i da je lokacija u vlasništvu Kantona ili kantonalnih zavoda ili organizacija.

Na najavljenom sastanku, radna grupa će usaglasiti konačan prijedlog i isti uputiti Skupštini Kantona Sarajevo u daljnju proceduru.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije