Predočeno nekoliko lokacija za gradnju nove zgrade Uprave policije KS

Investicije / PROJEKTI

Predočeno nekoliko lokacija za gradnju nove zgrade Uprave policije KS

13.11.2020. 11:30 / Izvor: Akta.ba

Radna grupa zadužena za predlaganje lokaliteta za gradnju novog objekta Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, kojom koordinira premijer Kantona Mario Nenadić, održala je danas svoj treći radno-konsultativni sastanak.

Uz analizu zaključaka sa ranijih sastanaka, danas je predočeno nekoliko mogućih lokaliteta, te najavljeno da će uskoro biti doneseno konačno rješenje i odluka o izboru najpogodnije lokacije za smještaj kantonalne Uprave policije.

Podsjetimo da je za ovu namjenu potrebno 5.000 m² zemljišta i oko 15.000 m² kancelarijskog i skladišnog prostora uz dostupnost glavnim saobraćajnicama, te dobru povezanosti sa svim dijelovima Kantona.

Radnu grupu, uz premijera Nenadića, čine kantonalni ministri MUP-a, finansija i prostornog uređenja, te čelnici Uprave policije, Zavoda za planiranje razvoja, Zavoda za izgradnju i Pravobranilaštva Kantona Sarajevo.

Naredni sastanak premijer Nenadić najavio je za 10 dana do kada će se pribaviti dodatna dokumentacija i obići još nekoliko lokacija koje zadovoljavaju tražene preduslove i parametre, a jedan od njih je i da je lokacija u vlasništvu Kantona ili kantonalnih zavoda ili organizacija.

Na najavljenom sastanku, radna grupa će usaglasiti konačan prijedlog i isti uputiti Skupštini Kantona Sarajevo u daljnju proceduru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije