Predstavljena finalna verzija glavnog projekta Trg kralja Aleksandra

08.06.2020. 16:21 / Izvor: Akta.ba
Predstavljena finalna verzija glavnog projekta Trg kralja Aleksandra

Treća faza projekta odnosi se na rekonstrukciju igrališta i izgradnju teretane na otvorenom.

Načelnik opštine Marinko Božović održao je sastanak sa predstavnicima sarajevske opštine Novi Grad u vezi sa rekonstrukcijom Trga kralja Aleksandra. Prilikom ovog susreta predstavljena je finalna verzija Glavnog projekta, koja je upotpunjena ranije usaglašenim izmjenama.

U prvoj fazi radova planirana je rekonstrukcija saobraćajnice u širini od 4 metra, kojom je predviđeno jednosmjerno kružno kretanje saobraćaja. Takođe, u ovoj fazi će se obezbijediti ukupno 43 parking mjesta na platou atomskog skloništa i mjestima za paralelno parkiranje.

S obzirom da će se zamjeni betonskih ploča pristupiti u drugoj fazi rekonstrukcije, za sada je planirano postavljanje zaštitnih prepreka za prelazak vozila na dio Trga koji je namijenjen pješacima.

Treća faza projekta odnosi se na rekonstrukciju igrališta i izgradnju teretane na otvorenom.

Radi se o vrijednom projektu od velike važnosti za obje opštine i njihove građane, a posebno stanovnike Trga kralja Aleksandra. Rukovodstvo Opštine Istočna Ilidža zajedno sa saradnicima na ovom projektu preduzima sve neophodne aktivnosti kako bi se u što skorije vrijeme pristupilo realizaciji prve faze.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije