al
Predstavljena revidirana Strategija razvoja Tuzle do 2021. godine

Investicije / PROJEKTI

Predstavljena revidirana Strategija razvoja Tuzle do 2021. godine

30.11.2018. 11:25 / Izvor: Akta.ba

U organizaciji Grada Tuzle, u srijedu je održano predstavljanje revidirane Strategije razvoja Tuzle za period od 2019. do 2021. godine. Pored gradonačelnika, Jasmina Imamovića, prezentaciji su prisustvovali predstavnici partnerskih grupa za društveni, ekonomski i okolišni razvoj, kao i predstavnici projekta Lokalni integrisani razvoj kojeg implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija–UNDP, uz čiju podršku se provodi proces revizije Strategije razvoja.

Vodeći principi na kojima se zasniva proces revizije Strategije su kvalitet života građana, održivost ekonomije, održivost okoliša i socijalna uključenost.

Učesnicima su predstavljeni najvažniji revidirani strateški i sektorski ciljevi razvoja, te programi i projekti u oblastima komunalne infrastrukture, ekonomskog razvoja i zaštite životne sredine. Sastavni dio ove strategije razvoja su i socio-ekonomska analiza, SWOT analiza i operativni plan realizacije strategije.

Na ovom sastanku učesnici su diskutovali o važnijim programima i projektima razvoja grada Tuzla za naredni trogodišnji period.

Naglašeno je da urađena revizija strategije razvoja daje kvalitetnu osnovu za nastavak razvoja grada Tuzla u narednom višegodišnjem periodu, a posebna pažnja je posvećena poboljšanju kvaliteta okoliša, zatim unapređenju javne infrastrukture i kvaliteta društvenog života građana, uz povećanje socijalne uključenosti, te povećanju konkurentnosti privrede i privlačenju investicija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije