Predstečajna nagodba nad Konstruktor inženjeringom

29.01.2013. 09:14 / Izvor: Lider poslovni tjednik
Predstečajna nagodba nad Konstruktor inženjeringom

Nagodbeno vijeće Financijske agencije (Fina) donijelo je jučer rješenje o otvaranju postupka predstečajne nagodbe nad splitskom građevinskom tvrtkom Konstruktor inženjering.

Nagodbeno vijeće Financijske agencije (Fina) donijelo je jučer rješenje o otvaranju postupka predstečajne nagodbe nad splitskom građevinskom tvrtkom Konstruktor inženjering, koja je otvaranje postupka zatražila zbog dugovanja u iznosu većem od milijarde kuna. Rješenjem Nagodbenog vijeća Fine za povjerenicu predstečajne nagodbe nad Konstruktor inženjeringom imenovana je Ankica Čenić iz Splita, a vjerovnici splitskog građevinara pozvani su da u roku od 30 dana prijave svoje tražbine s dokazima kojima dokazuju osnovu i visinu prijavljene tražbine.

Ujedno, zakazano je i prvo ročište u postupku predstečajne nagodbe nad Konstruktor inženjeringom, i to za 13. ožujka ove godine. Prema podacima iz dokumenata objavljenih na internet stranicama Fine, otvaranje predstečajne nagodbe Konstruktor inženjering, koji ima 1.121 zaposlenika, zatražio je početkom studenog prošle godine, a u zahtjevu za otvaranje postupka navodi se da dugovanja tvrtke iznose više od 1,01 milijarde kuna.

Jedan od objavljenih dokumenata je i Izvješće o financijskom stanju i poslovanju dužnika, u kojem je, uz ostalo, objavljen i račun dobiti i gubitka Konstruktor inženjeringa za razdoblje od početka siječnja do kraja listopada prošle godine, prema kojem je gubitak te tvrtke na kraju listopada iznosio više od 178,8 milijuna kuna.

Konstruktor je uvjete za otvaranje postupka predstečajne nagodbe ispunjavao u trenutku stupanja na snagu Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, dakle 1. listopada prošle godine, i to zbog insolventnosti. Krediti banaka privatnom sektoru u eurozoni smanjili su se u decembru osmi mjesec zaredom, budući da dužnička kriza u zemljama regije i dalje zamrzava potražnju, pokazali su podaci objavljeni u ponedjeljak. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije