Investicije/ IMOVINA U STEČAJU

Preduzeće Nikola Tesla kupilo pogon Bilećanke

Pogon za zavjese sa mašinama tekstilnog preduzeća Bilećanka iz Bileće prodat je danas za 200.000 KM Javnom preduzeću Nikola Tesla iz Banjaluke. Pogon Bilećanke prodat je na Skupštini povjerilaca održanoj u Privrednom okružnom sudu u Trebinju.

09.04.2013. 08:12 / Izvor: Nezavisne novine

Pogon za zavjese sa mašinama tekstilnog preduzeća "Bilećanka" iz Bileće prodat je danas za 200.000 KM Javnom preduzeću "Nikola Tesla" iz Banjaluke. Pogon "Bilećanke" prodat je na Skupštini povjerilaca održanoj u Privrednom okružnom sudu u Trebinju.

Prema nezvaničnim saznanjima, preduzeće "Nikola Tesla" zaposliće u ovom pogonu stotinjak radnika.Krajem decembra prošle godine ovo preduzeće koje je osnovala Vlada Republike Srpske za 250.000 KM kupilo je pogon konfekcije "Bilećanke" koja je od 2010. godine u stečaju.

U tekstilnoj industriji "Bilećanka" ostali su neprodati jedan veliki magacin sa oko 10.000 kvadrata i tri manja. Ni stečajni upravnik ni predstavnici firme "Nikola Tesla" nisu željeli da daju izjave za novinare.

Početkom marta počela je obuka radnika za rad u pogonima tekstilne industrije u četiri opštine Hercegovine, koju ove godine pokreću javno preduzeće "Nikola Tesla" u partnerstvu sa njemačkim tekstilnim firmama. Ranije je najavljeno da će prvi pogon u Bileći početi da radi 7. maja sa 300 do 400 radnika koji će na savremenim mašinama mjesečno proizvoditi oko 40.000 odjevnih ženskih predmeta.

Pogon u Ljubinju trebalo bi da počne proizvodnju početkom jula, a u Trebinju početkom septembra, po završetku građevinskih radova na staroj zgradi "Novoteksa". U trebinjskom pogonu sa halama na četiri sprata, prema najavama, radiće od 600 do 800 radnika, a biće šivene muške i ženske pantalone.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije