Prevencije od poplava: U Dubokom Potoku u toku radovi na uređenju korita Tinje

Investicije / URBANIZAM

Prevencije od poplava: U Dubokom Potoku u toku radovi na uređenju korita Tinje

02.08.2019. 10:38 / Izvor: Akta.ba

U cilju prevencije poplava, Grad Srebrenik realizira projekat regulacije korita rijeke Tinje u centru naselja Duboki Potok.

U sklopu ovog projekta, gradi se obaloutvrda na desnoj obali rijeke Tinje uzvodno od mosta za Ljenobud, u dužini od oko 200 metara, koja će štititi veliki broj stambenih i poslovnih objekata u gusto naseljenom dijelu Dubokog Potoka. 

Prema riječima Nihada Omerovića, gradonačelnika Srebrenika, radovi bi trebali biti završeni u narednih 15 dana, a sredstva u iznosu od 287.000 maraka osigurala je Agencija za vodno područje rijeke Save.

Pored ovog projekta, kako ističe Omerović, obavljeni su i hitni radovi na otklanjanju uzroka poplava koje su početkom prošlog mjeseca zahvatile Srebrenik.

U sklopu hitnih mjera obavljeni su radovi na sanaciji i uređenju uništenih obala i vodotoka prve i druge kategorije, a na kritičnim tačkama produbljeno je korito Tinje i izgrađeni nasipi, kako bi se spriječile Nihad za web 12nove poplave.

Interventni radovi obavljeni su na više lokacija na cijelom toku rijeke Tinje od Previla do Špionice, a u realizaciju ovog proijekta  uloženo je oko 350.000 maraka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije