Prezentiran projekt "Ice Garden": Trg oslobođenja postaje mjesto najbolje zabave

03.10.2019. 11:53 / Izvor: Akta.ba
Prezentiran projekt 'Ice Garden': Trg oslobođenja postaje mjesto najbolje zabave

Na lokalitetu je osmišljeno i prilagođeno klizalište, sankalište, mini zip-line, dječiji kutak, veliki ugostiteljski objekat, izložbeno-prodajna mjesta u parku, te posebne praznične dekoracije.

Općine Stari Grad i Centar, te Vlada i ministarstva Kantona Sarajevo, dat će punu podršku projektu "Ice Garden", koji će uoči i nakon novogodišnjih praznika Trg oslobođenja – Alija Izetbegović i dio ulice Ferhadija učiniti centralnim mjestom zimske zabave za sve građane i posjetitelje Sarajeva.

Prezentacija projekta "Ice Garden" upriličena je u općini Stari Grad, a prisustovali su joj vodeći ljudi institucija koje će podržati ovu pozitivnu zimsku priču i na taj način Sarajevo približiti velikim evropskim gradovima.

Riječ je o načelniku Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću, sekretaru organa državne službe Almi Destanović, predsjedavajućem Skupštine Kantona Sarajevo Elmedinu Konakoviću, načelniku Općine Centar Nedžadu Ajnadžiću, ministru komunalne privrede i infrastrukture KS Srđanu Mandiću i ministru privrede KS Harisu Bašiću i ministru kulture i sporta Mirvadu Kuriću. Prezentaciju je održao Milan Kostić, direktor Agencije Media Time iza koje su godine uspješnih organizacija projekata poput Sarajevo Beer Festivala, SFF Sensation Bridge na Skenderiji, Zmajevog gnijezda i Kids kinđurijade.

"Ovim projektom želimo biti mjerilo kvalitete i profesionalnosti zimske turističke ponude u Sarajevu, te poslovnim subjektima pouzdan partner i pokazatelj društvene odgovornosti. U periodu novogodišnjih praznika naš grad bilježi najveći priliv turista,a mi imamo želju da kroz koncept i program 'Ice Garden-a' svim posjetiocima, kako stranim tako i domaćim, priuštimo mjesto cjelodnevne zabave i druženja, te zabavno-edukative sadržaje za najmlađe", kazao je Kostić.

Rečeno je da je sama lokacija Trga oslobođenja – Alija Izetbegović jako atraktivna, a sadržaji "Ice Garden-a" će je učiniti još atraktivnijom. Na lokalitetu je osmišljeno i prilagođeno klizalište, sankalište, mini zip-line, dječiji kutak, veliki ugostiteljski objekat, izložbeno-prodajna mjesta u parku, te posebne praznične dekoracije. Domaćin prezentacije, općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić je pozdravio ideju, te obećao punu podršku općine: "Mi ćemo za ovaj projekat ustupiti korištenje javne površine – Trga oslobođenja, bez naknade. Radi se o jednom od naših najatraktivnijih lokaliteta kojeg želimo posebno urediti za praznike i dolazak velikog broja gostiju", poručio je načelnik Hadžibajrić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije