Investicije / PROJEKTI

Prezentovana idejna rješenja za budući most u naselju Dolac

15.05.2020. 07:59 / Izvor: Akta.ba

U Gradskoj upravi Banja Luke jučer je održan sastanak na kojem su prezentovana idejna rješenja za budući most u naselju Dolac.

Pored toga, predstavnici projektantske kuće „Ruting“, koja je na javnom konkursu izabrana za izradu idejnog projekta za budući most, razgovarali su sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem i načelnicima odjeljenja za prostorno planiranja te saobraćaj i puteve o realizaciji samog projekta po fazama.

"Razmatran je idejni projekat cjelokupnog kompleksa, kao i svih faza koje slijede u realizaciji ovog zahtjevnog projekta. Čuli smo, takođe, i primjedbe i preporuke u vezi sa izradom glavnog projekta. Naš cilj je da tokom ove građevinske sezone krene realizacija prve faze projekta, a to je izgradnja prelaza preko rijeke Vrbas odnosno kolskog mosta i izlaza na Mačvansku ulicu", rekao je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Na sastanku je konstatovano da je rješavanje pitanja saobraćaja u neposrednoj blizini budućeg mosta jedan od najvažnijih segmenata cijelog kompleksa, a bilo je riječi i o objektima koji se nalaze u blizini i koji će biti predmet rušenja i eksproprijacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije