Investicije / PROJEKTI

Pri kraju izgradnja stadiona sa umjetnom travom u Centru "Safet Zajko"

Stadion dimenzija 70 puta 40, namijenjen je za održavanje fudbalskih utakmica za mlađe selekcije - U13, moći će se koristiti kao tri manja fudbalska terena.

12.03.2020. 15:07 / Izvor: Akta.ba

Prvode se kraju radovi na izgradnji drugog fudbalskog stadiona sa umjetnom travom, tribinama i svlačionicama u kompleksu Centra za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”.

Stadion dimenzija 70 puta 40, namijenjen je za održavanje fudbalskih utakmica za mlađe selekcije - U13, moći će se koristiti kao tri manja fudbalska terena.

Već su postavljeni reflektori i umjetna trava, iscrtani tereni, a u toku je postavljanje golova i uređenje pristupnih staza i stepeništa, kao i završni radovi na uređenju svlačionica i toaleta u obližnjem objektu.

U narednim danima slijedi postavljanje ograde oko igrališta i tribina, kao i uređenje prostora oko sportskog terena, nakon čega će stadion biti stavljen u funkciju.

Stavljanjem u funkciju još jednog stadiona sa umjetnom travom, dodatno će se obogatiti sadržaji u Centru „Safet Zajko“ koji je otvoren prije četiri godine i omiljeno je mjesto mnogobrojnih stanovnika Novog Grada, Sarajeva i turista.

Godišnje ga posjeti više od 300.000 posjetilaca kojima je na raspolaganju mnoštvo sadržaja, počev od atletske staze, fudbalskih i košarkaških terena, dječijih igrališta, teniskih i terena za odbojku na pijesku, adrenalin parka, do šetnica, šadrvana i klupa za odmor, te drugih sadržaja.

Za izgradnju stadiona i rekonstrukciju objekta za potrebe izgradnje svlačionica i toaleta iz budžeta Općine Novi Grad izdvojeno je 750.000 KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije