Pri kraju radovi na izgradnji mosta preko rijeke Lašve

07.07.2020. 08:03 / Izvor: Akta.ba
Pri kraju radovi na izgradnji mosta preko rijeke Lašve

Izvođenje radova na izgradnji mosta preko rijeke Lašve započelo je dana 16.10.2019. godine.

Završetak radova na izgradnji mosta na izgradnji mosta preko rijeke Lašve u Vitezu i pristupnih saobraćajnica za most očekuje se do kraja mjeseca jula, saopćeno je iz Općine Vitez.

Izvođenje  radova na izgradnji mosta preko rijeke Lašve započelo je dana 16.10.2019. godine, a rok za izvođenje radova je 180 radnih dana. Izvođač radova je do sada zavšio preko 95 % predviđenih radova, preostalo je se betoniraju trotoari postavi ograda i uradi asfaltiranje mosta. 
 
Uporedo sa izgradnjom mosta rade se i pristupne saobraćajnice za most. Radovi na izgradnji pristupnih saobraćajnica odvijaju se usporeno zbog podzemnih instalacija na trasi pristupnih saobraćajnica.

Na trasi pristupnih saobraćajnica nalaze podzemni elektrokablovi visokog napona, instalacije HT Eroneta, instalacije Telemacha, te vodovodne i kanalizacione instalacije. Sve instalacije koje se nalaze na trasi pristupne saobraćajnice su osigurane prema zahtjevima vlasnika instalacije,  te se u narednom periodu očekuje ubrzano izvođenje ugovorenih radova na izgradnji pristupnih saobraćajnica za most.
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije