Pri kraju radovi na utopljavanju nebodera u Ulici Jezero

19.09.2018. 11:48 / Izvor: Akta.ba
Pri kraju radovi na utopljavanju nebodera u Ulici Jezero

Do kraja sedmice je planiran završetak radova na utopljavanju ovog stambenog objekta.

Radnici firme "Avdić" d.o.o. Sarajevo tokom sutrašnjeg dana će započeti skidanje građevinske skele koja je montirana za potrebe postavljanja termo fasade na objektu u Ulici Jezero 5.

Do kraja sedmice je planiran završetak radova na utopljavanju ovog stambenog objekta kojeg su zajednički finansirali stanari ove zgrade i Općina Centar. Upravitelj zgrade firma „Sarajevostan“ je nakon potpisivanja ugovora za realizaciju projekta angažovala pomenutu firmu za obavljanje posla. Općina Centar je za ovaj projekat iz svog budžeta izdvojila 70.700 KM.

Sa završetkom ovih radova centralna gradska općina će dobiti estetski uređenu zgradu sa smanjenim troškovima grijanja i održavanja čime se nastavlja uspješan projekat koji je Općina Centar pokrenula prošle godine kada je bilo obuhvaćeno šest stambenih zgrada na adresama: Bolnička 50, Kaptol 28, Kalemova 38, Franca Lehara 13, Derebent 24-26 i Branilaca Sarajeva 4.

Ove godine se također očekuje realizacija još jednog projekta postavljanja termo fasade na neboder u Ulici Patriotske lige 38 gdje Općina Centar snosi dio troškova u iznosu od 120.400 KM. Ovdje je upravitelj zgrade firma „OKI“ sa kojom je također potpisan ugovor o realizaciji projekta.

Pomenuta dva stambena upravitelja su se prijavila na objavljeni javni poziv koji je provela Služba za stambene poslove Općine Centar, dok je Općinsko vijeće Centar na 25. redovnoj sjednici, održanoj 31. maja 2018. godine, utvrdilo listu za sufinansiranje izrade termo fasada – utopljavanja stambenih zgrada za kolektivno stanovanje na području općine Centar na kojoj su stambene zgrade u ulicama Patriotske lige 38 i Jezero 5.

Naime, prema Odluci o sufinansiranju izrade termo fasada – utopljavanje stambenih zgrada za kolektivno stanovanje na području Centra, Općina može učestvovati do 50 posto potrebnih sredstava, dok ostatak troškova snose stanari.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije