Pri kraju unutrašnje uređenje sportske dvorane u Gradišci (Foto/Video)

16.06.2020. 12:43 / Izvor: Akta.ba

Sportska dvorana je 2012. godine stavljena pod krov i tada je promjenom vlasti zaustavljena gradnja tog objekta, dok je čitav slučaj završio na sudu.

Gradiška će tokom ove godine konačno da dobije modernu i višenamjensku sportsku dvoranu “Servitium”, čija gradnja je započela još 2008. godine, piše mojagradiska.com.

Sportska dvorana je 2012. godine stavljena pod krov i tada je promjenom vlasti zaustavljena gradnja tog objekta, dok je čitav slučaj završio na sudu.

Ukupna vrijednost investicije je oko 12 miliona KM.Tek 2017. godine sudskim poravnanjem i isplatom troškova izvedenih radova, zateznih kamata i sudskih troškova na teret lokalne uprave koja je investitor izgradnje sportske dvorane, građevinski proces je odblokiran i nastavljeni radovi na izgradnji ovog objekta.

Ovaj prelijepi objekat na samom ulazu u grad konačno će udomiti brojne sportske klubove iz grada na Savi koji su bili primorani da na takmičenja kao domaćini odlaze u druge gradove Srpske.

"Uređen je prostor oko dvorane. Unutrašnji radovi se svi privode kraju, kao što je ugradnja parketa i postavljanje sportske opreme u sastavu kompletne dvorane", rekao je gradonačelnik Zoran Adžić i dodao da Gradska uprava nastavlja sa investicijama i u trenutno otežanim uslovima izazvanim virusom korona.

Podsjećamo, dvorana je površine 5.700 kvadratnih metara, najveći dio zauzimati tri sportske dvorane, centralna na 1.400 kvadrata te još dve, za rukometna i košakaška takmičenja kao i multifunkcionalna dvorana koja će, pored ostalog služiti za borilačke sportove.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije