Prijedor: Za završne radove na novoj sportskoj dvorani blizu 400.000 KM

25.04.2019. 10:25 / Izvor: SRNA
Prijedor: Za završne radove na novoj sportskoj dvorani blizu 400.000 KM

Grad Prijedor izabrao je preduzeće "Niskogradnja Marjanović" kao najpovoljnijeg ponuđača za uređenje eksterijera nove sportske dvorane u naselju Urije.

Grad Prijedor izabrao je preduzeće "Niskogradnja Marjanović" kao najpovoljnijeg ponuđača za uređenje eksterijera nove sportske dvorane u naselju Urije, za šta će iz budžeta grada biti izdvojeno 384.552 KM.

Ponudu za završetak radova podnijelo je i preduzeće "Prijedorputevi", ali je ona odbačena jer je ponuđač odbio zahtjev grada kao ugovornog organa za produženje perioda važenja ponude.

Po završetku spoljnih radova u posao će biti uvedeni izvođači radova koji će nastaviti unutrašnje uređenje dvorane.

Grad Prijedor u ovo zdanje do sada je uložio 3.750.000 KM, a Vlada Republike Srpske 4.000.000 KM. Procjenjuje se da će objekat koštati ukupno 10.500.000 KM.

Osnovna namjena nove dvorane na Urijama, čija je gradnja počela 2012. godine, jeste održavanje sportskih takmičenja u rukometu, košarci, odbojci, malom fudbalu i svim borilačkim sportovima na međunarodnom nivou.

Kapacitet gledališta bi, prema projektu, trebalo da bude oko 1.880 mjesta za posjetioce, 50 mjesta u VIP loži i 12 mjesta u loži za novinare.

Osim glavnog terena, dvorana će imati šest sportskih svlačionica, svlačionice za sudije i delegate, ambulantu i dvije sale za zagrijavanje sportista, što kapacitetom zadovoljava standarde sportova koji su planirani za ovaj prostor.

Dodatni sportski sadržaji su takmičarska kuglana sa četiri staze i ugostiteljskom ponudom, velnes centar i manja sala sa dvije svlačionice za treniranje borilačkih sportova, dok će u prizemlju, do glavne saobraćajnice, biti poslovni prostor.

Planirano je da sve slobodne površine u okviru parcele budu uređene prema budućim potrebama korisnika i potpuno ozelenjene.

Predviđeno je i formiranje zelenog tampona, da bi visoko drveće ublažavalo negativne posljedice buke i prašine.

Kapacitet parking-prostora čine 122 mjesta za automobile i četiri za autobuse, a uređeni plato ispred dvorane, budući pješački trg, imaće ljetnju pozornicu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije