Investicije / PROJEKTI

Prijedorputevi potpisali ugovor za više infrastrukturnih projekata u Prijedoru

10.04.2020. 09:41 / Izvor: Akta.ba

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i direktor "Prijedorputeva" Radenko Crnogorac potpisali su jučer u Prijedoru ugovore za više infrastrukturnih projekata ukupne vrijednosti 270.000 KM, a koji se odnose na sanaciju puteva, mostova i propusta stradalih u poplavama.

"Zadovoljni smo što su posao dobili `Prijedorputevi` i očekujemo da ćemo zajedno ove projekte završiti u interesu naših građana i nastaviti dalje sanaciju objekata koji su stradali u posljednjim poplavama 2019. godine", rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon potpisivanja ugovora, dodajući da je novac obezbijeđen u budžetu grada.

Direktor "Prijedorputeva" Radenko Crnogorac rekao je da su u pitanju dva tendera gdje je ova firma izabrana za izvođača radova, gdje se jedan sastoji od tri lota sanacije lokalnih puteva i vrijednosti oko 205.000 KM, a drugi od četiri lota sanacije propusta, pločastih propusta, mostića i trupova puta u više mjesnih zajednica, a ukupne vrijednosti oko 65.000 KM.

"Infrastrukturni radovi su bitni radi očuvanja privredne aktivnosti i svih ostalih aspekata života. Smatramo da je ovo početak, uz apel lokalnim i republičkim vlastima da daju akcenat na infrastrukturne projekte koji umnogome mogu poboljšati ekonomsku sliku lokalne zajednice i same države", poručio je Crnogorac.

Rezultati tendera za 16 projekata infrastrukture za koje će iz budžeta grada Prijedora biti izdvojeno 537.535.34 KM objavljeni su prošlog mjeseca.

Osim sedam poslova koje će raditi "Prijedorputevi", tu je i "Unijat-M" u šest projekata ukupne vrijednosti 187.864,40 KM, a po jedan posao dobili su "Nek 03", vrijednosti 44.296,02 KM, "Niskogradnja Marjanović", vrijednosti 28.343,25 KM, te "Balkan kop Đurđevak" iz Banjaluke koja je jedina firma izvan Prijedora, a dobila je posao vrijedan 8.775 KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije