Prilaze i kružni tok na Tromeđi osvjetljavat će LED rasvjeta

08.08.2014. 11:45 / Izvor: eKapija.ba
Prilaze i kružni tok na Tromeđi osvjetljavat će LED rasvjeta

Radovi na uređenju kružnog toka na Tromeđi uistinu su u završnoj fazi. Nakon što su djelatnici KTM Brina d.o.o. Posušje završili asfaltiranje kružnog toka.

Radovi na uređenju kružnog toka na Tromeđi uistinu su u završnoj fazi. Nakon što su djelatnici KTM Brina d.o.o. Posušje završili asfaltiranje kružnog toka i nakon što su završeni ostali građevinski radovi, uslijedilo je postavljanje horizontalne i vertikalne prometne signalizacije. Postavljenjem velikih tabla sa smjerokazima Ministarstvo prometa i veza HNŽ završilo je svoj dio posla na kružnom toku na Tromeđi, prilikom čije su se izgradnje sve podzemne instalacije morale izmjestiti i raditi nanovo i prilikom čije izgradnje je izgrađen potpuno novi sustav odvodnje oborinskih voda s pročistačem.

U realizaciju ovog značajnog infrastrukturnog projekta koji ima za cilj rješavanje gužvi na jednom od najprometnijih raskrižja u BiH Općina Čitluk se isprva uključila kroz rješavanje imovinsko-pravnih odnosa te u konačnici i kroz postavljanje javne rasvjete.

Naime, kružni tok i prilaze samom kružnom toku noću će osvjetljavati javna rasvjeta u koju će se ugraditi LED reflektori. Reflektori sa značajno manjom potrošnjom električne energije već su postavljeni u samom kružnom toku i pušteni u privremeni rad, a ono što slijedi je instalacija preostalih LED reflektora na stupove javne rasvjete koje su na prilazima kružnom toku postavili djelatnici tvrtke Elcro-Tehna d.o.o. Čitluk.

Prilaze kružnom toku na Tromeđi osvjetljavat će ukupno 24 stupa javne rasvjete čije se puštanje u rad očekuje u narednom periodu. Preostale sitne radove na uređenju otoka u kružnom toku obaviti će djelatnici JP Broćanac.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije