Investicije / NEKRETNINE

Prima-Inter Travnik gradi objekat za preradu mesa vrijedan 3 mil. EUR

22.03.2010. 14:45 / Izvor: eKapija.ba

U narednih 12 mjeseci u MZ Turbe, Općina Travnik biće završena izgradnja objekta za preradu mesa, mesne industrije Prima-Inter.

Objekat će imati veliki značaj, kako za zaposlene u ovoj firmi, tako i za građane Travnika, jer će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta.

Ovih dana pokrenut je postupak oko dobivanja okolišne dozvole.

Ibrahim Mameledžija, direktor preduzeća Prima-Inter za naš portal je kazao da se svi poslovi oko izgradnje objekta obavljaju predviđenom dinamikom.

"U saradnji sa Ministarstvom prostornog uređenja, obnove i povratka KSB/SBK raspisali smo javnu raspravu o izdavanju okolišne dozvole za izgradnju industrijskog objekta prerade mesa na lokalitetu MZ Turbe. Rasprava će biti održana 1. aprila. Svi zainteresovani moći će na uvid dobiti dokumentaciju o izgradnji objekta", pojasnio je Mameledžija.

Radna površina objekta iznosit će oko 2.500 kvadrata, prizemlje i dva sprata, dok će investicija sa građevinskim radovima i opremom firmu Prima-Inter stajati oko tri miliona eura.

Izvođač radova je građevinsko preduzeće Grad-Prom iz Travnika.

E. Ko.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije