Investicije / PROJEKTI

Priprema projektne dokumentacije za izgradnju Muzeja savremene umjetnosti

22.04.2020. 08:04 / Izvor: Akta.ba

Priprema projektne dokumentacije za pribavljanje građevinske i urbanističke dozvole za izgradnju Muzeja savremene umjetnosti „Ars Aevi“ bila je povod današnjeg sastanka premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića i gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake.

Sastanku su prisustvovali ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Faruk Kapidžić, predstavnici kantonalnog i gradskog pravobranilaštva, kao i direktorica Javne ustanove Muzej savremene umjetnosti „Ars Aevi“ Senka Ibrišimbegović.

Razgovarano je i o različitim modalitetima nastavka projekta, te je najavljeno da će se već tokom naredne sedmice, nastaviti dogovori s ciljem usaglašavanja odgovarajućih sporazuma i modela. U izradi će učestvovat Kanton i Grad Sarajevo, saopćeno je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije