Pripreme za gradnju mosta u Docu: Najavljen potpis ugovora sa izvođačem radova

Investicije / PROJEKTI

Pripreme za gradnju mosta u Docu: Najavljen potpis ugovora sa izvođačem radova

02.11.2020. 12:27 / Izvor: Akta.ba

Za izgradnju mosta u banjalučkom naselju Dolac, budućeg simbola grada, iduće sedmice biće potpisan ugovor sa izvođačem radova. Potvrdio je ovo gradonačelnik Igor Radojičić gostujući danas u emisiji Zajednički talas Radija Republike Srpske.

Kako je naveo, projekat izgradnje budućeg mosta u Docu je veoma kompleksan i odvijaće se u više faza.

Postupak javne nabavke za izbor izvođača radova provela je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), putem koje je obezbijeđen dio sredstva za realizaciju ovog kapitalnog projekta.

Cilj je da tokom ove građevinske sezone krene realizacija prve faze projekta, a to je izgradnja prelaza preko rijeke Vrbas odnosno kolskog mosta i izlaza na Mačvansku ulicu.

Inače, ulaganja u kapitalne projekte ove godine trebalo bi da budu do 50 miliona KM, što bi, kako je ocijenio Radojičić – trebalo ovu godinu da učini jednom od najuspješnijih po ulaganjima u javne radove.

Od krupnih projekata ističu se gradnja mosta u Srpskim toplicama, koja je u završnoj fazi, nova dvorana na Stračevici i početak radova na novoj dvorani na Laušu, novi vrtići u Lazarevu, Petrićevcu i dograđeni dio „Ježeve kućice“, višenamjenski objekti na Laušu i Petrićevcu, moderne saobraćajnice kroz Šargovac, Priječane i prema Motikama, više kružnih tokova, istočna avenija i veliki investicioni ciklus ulaganja u rješavanje vodosnabdijevanja domaćinstava širom grada.

"Urađeno je i više nego što se očekivalo. Jedino zbog epidemije nismo uspjeli provesti sve planirane sadržaje iz naše platforme „Banja Luka ljudskog lica“, poput preventivnih zdravstvenih pregleda, te onih programa namijenjenih našim starijim sugrađanima i licima sa invaliditetom", zaključio je Radojičić.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije