Pripreme za realizaciju druge faze master-plana razvoja sarajevskog aerodroma

26.07.2021. 14:05 / Izvor: Akta.ba
Pripreme za realizaciju druge faze master-plana razvoja sarajevskog aerodroma

Rukovodstvo opštine Istočna Ilidža održalo je danas radni sastanak sa delegacijom Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Rukovodstvo opštine Istočna Ilidža održalo je danas radni sastanak sa delegacijom Međunarodnog aerodroma Sarajevo, koju je predvodio direktor Alan Bajić, o planovima razvoja ove međunarodne vazdušne luke.

U skladu sa Master-planom razvoja, planirane su značajne investicije u proširenje aerodromskih kapaciteta i osavremenjivanje opreme kako bi se povećao obim prometa i kvalitet usluge, saopšteno je iz opštine Istočna Ilidža.


U toku je prikupljanje neophodnih informacija za realizaciju druge faze ovog master-plana koji je usvojen 2009. godine, a uslov za potpunu realizaciju planiranog proširenja kapaciteta je i zaključivanje sporazuma o saradnji sa rubnim lokalnim zajednicama, uključujući i opštinu Istočna Ilidža. 

"Razvoj Međunarodnog aerodroma Sarajevo korespondira i sa interesima naše zajednice, imajući u vidu napore koji se preduzimaju u pogledu kreiranja preduslova za privlačenje direktnih privatnih investicija, uključujući i izgradnju novog mosta preko rijeke Željeznice, čime će se značajne površine zemljišta, opremljene svom potrebnom infrastrukturom, staviti u funkciju privrede i razvoja poslovne aktivnosti", istakli su iz opštine.

Iz opštine Istočna Ilidža napominju da će se o detaljima sporazuma o saradnji govoriti u narednom periodu, da bi se iznašla optimalna rješenja za razvoj aerodroma Sarajevo i zaštite interesa ove lokalne zajednice i građana Istočne Ilidže. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije