Investicije / PROJEKTI

Pripreme za realizaciju druge faze master-plana razvoja sarajevskog aerodroma

26.07.2021. 14:05 / Izvor: Akta.ba

Rukovodstvo opštine Istočna Ilidža održalo je danas radni sastanak sa delegacijom Međunarodnog aerodroma Sarajevo, koju je predvodio direktor Alan Bajić, o planovima razvoja ove međunarodne vazdušne luke.

U skladu sa Master-planom razvoja, planirane su značajne investicije u proširenje aerodromskih kapaciteta i osavremenjivanje opreme kako bi se povećao obim prometa i kvalitet usluge, saopšteno je iz opštine Istočna Ilidža.


U toku je prikupljanje neophodnih informacija za realizaciju druge faze ovog master-plana koji je usvojen 2009. godine, a uslov za potpunu realizaciju planiranog proširenja kapaciteta je i zaključivanje sporazuma o saradnji sa rubnim lokalnim zajednicama, uključujući i opštinu Istočna Ilidža. 

"Razvoj Međunarodnog aerodroma Sarajevo korespondira i sa interesima naše zajednice, imajući u vidu napore koji se preduzimaju u pogledu kreiranja preduslova za privlačenje direktnih privatnih investicija, uključujući i izgradnju novog mosta preko rijeke Željeznice, čime će se značajne površine zemljišta, opremljene svom potrebnom infrastrukturom, staviti u funkciju privrede i razvoja poslovne aktivnosti", istakli su iz opštine.

Iz opštine Istočna Ilidža napominju da će se o detaljima sporazuma o saradnji govoriti u narednom periodu, da bi se iznašla optimalna rješenja za razvoj aerodroma Sarajevo i zaštite interesa ove lokalne zajednice i građana Istočne Ilidže. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije